Yoghurtboller med eller uden rosiner

Disse yoghurtboller er idielle til fødselsdagsfesten med boller og lagkage. Vi serverede dem for min kærestes familie da vi fejrede hans fødselsdag - og de var intet mindre end et hit. Halvdelen af hans familie elsker rosiner, så vi valgte at komme de små bæster i halvdelen af dejen. Som du måske kan fornemme er jeg ikke fan af de tørrede druer :)

IngredienserTil 15 person(er)

  • Mælk2 dl
  • Smør50 g
  • Græsk yoghurt150 g
  • Gær25 g
  • Æg1 stk
  • Sukker1 spsk
  • Groft salt2 tsk
  • Hvedemel600 g
  • Rosiner1 håndfuld
  • Æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Varm mælken i en gryde og smelt smørret heri. Lad det køle af til det har stuetemperatur.
  2. Oplæs gæren i den græske yoghurt og tilsæt den afkølede mælkesmør, æg, sukker og salt. Kom melen i lidt ad gangen og æld dejen smidig og glat.
  3. Del dejen i to og kom rosiner i den ene halvdel. Æld det godt så rosinerne fordeler sig over alt i dejen.
  4. Lad de to deje hæve med et rent viskestykke over sig i 1 time et lunt sted.
  5. Æld dejene igennem på et meldrysset bord og form ca. 7-8 boller af hver dej. Lad dem efterhæve på bagepladen i 30 minutter.
  6. Tænd ovnen på 200 grader og pensl bollerne med sammenpisket æg.
  7. Bag bollerne i nederst i ovnen i ca. 15 minutter.

Bollerne er helt klart bedst som nybagte med smør på. Har du rester tilbage fra fødselsdagen kan de sagtens spises dagen efter hvis de lige kommer en tur på risteren først.

Tags:, , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger