Whisky lagkage

Denne lagkage er så nemt at lave at det ikke kan betale sig at lade være. Whisky'en og chokoladen giver den en smag lidt hen af Tiramisu.

IngredienserTil 8 person(er)

  • Chokolade lagkagebunde2-3 stk
  • Brun farin40 g
  • Piskefløde2,5 dl
  • Instant kaffe koncentrat3 tsk
  • Flormelisca. 10 g
  • Whisky / Burbonca. 6-9 spsk

Fremgangsmåde

  1. Pisk en tynd flødeskum (den skal piskes lidt igen senere så den må ikke blive for tyk).
    Tilsæt herefter brun farin og instant kaffe og pisk igen til den har en god tyk konsistens.
    (Kaffe koncentrat = ca. 2-3 tsk instant kaffe alt efter hvor stærkt du vil have det og meget, meget lidt vand)
  2. Første lagkagebund vædes med 2-3 spsk whisky eller burbon. Herefter fordeles en del af flødeskummet ovenpå bunden.
    Gentag med anden bund (hvis du har tre bunde)
    Kom ikke et lag flødeskum på toppen!
  3. Stil i køleskabet i ca. 10-15 min for at lade kagen samle sig.
  4. Lige før servering drysses flormelis jævnt over hele bunden (toppen) så den blir fin og hvid.
Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger