Vitello Tonnato
& Tomat salat

En af de store klassiske antipasti fra det italienske køkken, kan faktisk laves på ganske kort tid. Prøv den af og spis den gerne som en hovedret. Tunsaucen er pragtfuld!

KødTil 2 person(er)

  • Kalverinderlår400 g
  • Laurbærblade 6 stk
  • Gulerod1 stk
  • Løg1 stk
  • Salt1 spsk

SauceTil 2 person(er)

  • Oliven olie1 spsk
  • Tun i Olie1 dåse
  • Kapers30 g
  • Citronsaft efter smag
  • Mayonaise (ægte mayonaise med æg, fx irmas salat mayo)1 dl
  • Kødfond2 spsk
  • Salt og PeberSmag til

Tomat salatTil 2 person(er)

  • Lækre tomaterså mange du lyster
  • Mozzerella1 stk
  • Basilikumså mange du lyster
  • Oliven Olie2-3 spsk
  • Salt og Peber

Fremgangsmåde

  1. Kødet koges i vand tilsat laurbær, gulerod, løg og salt i ca 40 min .
    Afkøles og skæres derefter i tynde skiver.
  2. Blend alle sauce ingrediensener til en lind sauce. Fond tages gerne fra kødgryden. Smag til med salt og peber. Hvis den er for salt giv den en tand mere mayo og citron. Afkøl.
  3. Kødet skæres i tynde skiver og saucen hældes over kødet. Anret med et par kapers på toppen.
    Serveres gerne med en god tomatsalat/brød. (den gider vi ikke forklare) ;-)

NB! Et par ansjoser kan tilsættes for en kraftigere sauce,  men pas generelt på med saltmængderne, som også er store i kapers.
Mayo kan selvfølgelig laves fra bunden hvis man ønsker det .
Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Tags:, , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger