Vietnamesiske forårsruller med oksekød

I denne uge har vi tema et gennemgående tema på bloggen. Temaet er Mad i pakker.

Vietnamesiske forårsruller er friske forårsruller pakket ind i rispapir. Jeg laver dem ofte når jeg har rester tilbage. Her havde jeg fx noget af en lækker bøf tilbage og valgte at skære den ud som fyld. Det er jo kun fantasien der sætter grænser. Alt kød og fisk er velegnet, så bruge det som et alternativ til pitabrød eller salat.

IngredienserTil 2 person(er)

  • Oksekød, and, kylling eller rejer
  • Grøntsager fx. gulerod, rød peber, avocado
  • Kyrdderurter fx korainter og mynte
  • Risnudler
  • Rispapir
  • Hoisinsauce

Fremgangsmåde

  1. Snit grøntsagerne i stænger og skær bøffen i strimler. Pluk krydderurterne og kog risnudlerne efter anvisningen.
  2. Så er du klar til at rulle :) Fyld et tærtefad med lunkent vand og kom et stykke rispapir heri. Lad det ligge lidt og kom det op på et spækbræt. Kom dit fyld på og fold rispapiret som herunder.
  3. Halver rullen og kom dem på et fad eller nyd dem med det samme. Hvis du fx har gæster er det den hyggeligste måde at spise på. Kom alle ingredienserne på bordet og lad alle samle sin egen forårsrulle. Dyp rullerne i hoisinsauce og spis med fingrene. Det er læksi!
Tags:, , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger