Ungarsk gullashsuppe

Efter utallige besøg i det Ungarske som barn, er det her det samme som at komme tilbage for en stund :) Det er en ret der kun har godt af at simre, så start om morgenen og slap af resten af dagen til der skal serveres.

IngredienserTil 8 person(er)

  • Oksekød (tykkam, spidsbryst, bov, etc.)ca 1,2 kg
  • Løg3 stk
  • Hvidløg6 fed
  • Sød paprika3 spsk
  • Stærk paprika2 tsk
  • Røget paprika1 tsk
  • Hel spidskommen (kan erstattes af stødt spidskommen)1 spsk
  • Hele sorte peberkorn16-20 stk
  • Tørret birds eye chili (kan udelades)1 stk
  • Tomatkoncentrart70 g
  • Hakkede tomakter2 stk
  • Vand2 l
  • Lauerbærblade4 stk
  • Rød peberfrugt3-4 stk
  • Gulerødder3-4 stk
  • Kartofler1 kg

Fremgangsmåde

  1. Start med at pudse kødet af og skær det i tern.
  2. Gør både løg og hvidløg klar ved at pille og skære dem i tern.
  3. Rist de sorte peberkorn og spidskommen af på en tør pande til de begynder at knitre. Lad det køle af og kom det i en morter, hvor det pulveriseres sammen med chilien.
  4. Tænd ovnen på 150 grader.
  5. Varm en stor gryde op der kan tåle at komme i ovnen og brun kødet af. Det gøres bedst af flere omgange så der kommer en lækker stegeskorpe på kødet.
  6. Svits derefter løg og hvidløg og tilsæt alle krydderierne, tomatkoncentrat, hakkede tomater, vand og laurbærblade. Lad det hele koge op og husk at skumme af.
  7. Sæt nu suppen i den forvarmede ovn med låg på. Her skal den simre det meste af dagen. Den bliver bedre jo længere den står, men som minimum 3 timer.
  8. Gulerødder, kartofler og peberfrugt ordnes, skæres i grove tern og tilsættes ca. 1 time før servering.
  9. Smag til med salt og peber og server suppen rygende varm med lidt godt brød til.

P.s. Husk at støtte når kræftens bekæmpelse kommer forbi i dag <3

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 2 kommentarer

Dine oplysninger

  1. erika Svar

    Altid sjovt at læse opskrifter lavet af danskere. . . Denne lyder himmelsk.
    Min variation er meget anderledes, ligesom den er i Ungarn, alt afhængig af hvilken region du kommer til. .

    • Hej Erika,
      Den ER himmelsk! :) Men spændende at høre den er fuldstændig anderledes i Ungarn. Det må undersøges nærmere :)