Tyrkiske melkager med appelsin

Min kollega, Bahar, tog disse tyrkiske smuldre- eller melkager med appelsin med på arbejde en dag og de var altså populære. Jeg smagte kun en lille en, fordi der er jo mel i, så det er ikke nogle kager som jeg kan spise en hel masse af. Men jeg spurgte Bahar om hun havde lyst til at få en opskrift herop på bloggen, og det ville hun gerne! Så her er Bahars opskrift på tyrkiske smuldrekager med appelsin :)

Til ca. 20-30 person(er)

  • Maizena400 g
  • Smør, blødt250 g
  • Øko æg2 stk
  • Sukker200 g
  • Vaniljesukker2 tsk
  • Bagepulver1 tsk
  • Hvedemel7 spsk
  • Øko appelsin, skræl1 stk
  • Appelsinlikør2-3 spsk

Fremgangsmåde

  1. Forvarm din ovn på 175 grader normal ovn.
  2. Tag en bradepande og sæt et stykke bagepapir på.
  3. Sæt alle ingredienser op i en skål og ælt det godt sammen.
  4. Rul dejen ud i en pølse af ca. 1 cm tykkelse og skær så ca. 1 cm tykke stykker af pølsen.
  5. Rul de afskårne stykker sammen til en kugle, sæt kuglen på bagepapiret på bradepanden og mas kuglerne flade med håndfladen.
  6. Bag småkagerne i ca. 10 min., eller indtil de er en smule gyldne og faste.

Bahar foreslog, at man kunne tilsætte chokolade eller mandler, eller andre nødder, i dejen, eller drysse ovenpå småkagerne inden de kommer i ovnen.

Håber I kan li’ den :)

Opskrifter på andre småkager:

Lakrids småkager

Sprøde chokolade småkager

Citronsmåkager med pistacienødder og tranebær

 

Tags:, , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger