Tranebærkage med hvid chokolade

Jeg er vant til at bruge tørret tranebær i madlavning men havde aldrig tænkt tanken om at bruge det i en kage, indtil i dag! Det var en perfekt sammensætning at lave en kage med den syrlig smag i kombination med den lækre hvid chokolade creme. En sikker vinder i juletiden til du får gæster og vil servere noget lidt anderledes.

Kagedej og tranebær puréTil 12 stk. person(er)

  • Friske tranebær175 g
  • Flormelis2 spsk
  • Vand1,25 dl
  • Kondenseret mælk175 g
  • Vanilje ekstrakt2 tsk
  • Æggehvider, stuetemperatur6 stk
  • Hvedemel250 g
  • Flormelis195 g
  • Bagepulver4 tsk
  • Smør175 g
  • Salt1 tsk
  • Rød farve1,5 tsk

Hvid chokolade cremeTil 12 stk. person(er)

  • Hvid chokolade340 g
  • Smør225 g
  • Flødeost340 g
  • Honning2 spsk
  • Rom2 spsk

Sukker tranebærTil 12 stk. person(er)

  • Tranebær50-75 g
  • Sukker2 spsk
  • Vand2 spsk

Fremgangsmåde

  1. Kom tranebær, sukker og vand i en gryde. Kog dem indtil tranebærene har poppet og bliver grødet i ca. 5 minutter. Hæld tranebær blandingen i en finmasket si, tryk den igennem ved at bruge en spatel. Kasserer de faste tranebær blandingen. Lad den køle af på køkkenbordet.
  2. Tilsæt mel, sukker, bagepulver og salt i en skål og bland den i en rørmaskine. Tilsæt små kltter smør ad gangen, og bland indtil smøret er blevet en del af mel blandingen.
  3. Tag 1/4 del af tranebær pureen og kom den i en skål med kondenseret mælk, vanilje ekstrakt og æggehvider. Pisk det luftigt og tilsæt halvdelen af denne blanding i melblandingen. Lad maskinen rør den rundt i ca. 1 minut til den er glat og luftig. Tilsæt nu resten af mælkeblandningen og rør rundt for yderligere 1 minut.
  4. Smør 2 stk. 19-20 cm rund form og fordel blandingen i disse to forme. Kom dem i 180 graders forvarmet ovn og bag dem i 20-25 minutter. Det skal køles helt af før du sætter den sammen til en kage, da kagecremen er meget blød i forvejen.
  5. Kagecreme: Smelt chokoladen over vandbad og køle den af i 15 minutter.
  6. Tilsæt smør og flødeost og pisk den til let og luftig masse. Tilføj chokolade, honning og rom. Pisk videre indtil massen er glat. Det vil være en smule vandet i det. Det er meget normalt.
  7. Stil den i køleskabet or ca. 30-40 minutter indtil massen er tyk og smørbart.
  8. Del kagerne op i to lag. Stil nu en bund på et kagefad og smør tynd lag med tranebærpuré, sæt et lag på og smør nu med kagecremen. Gentag det igen med kagebund, tranebærpuré og kagebund. Smør hele kagen med kagecreme og pynt op med kandiseret tranebær.
Tags:, , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger