Tomatsuppe med kylling

Sammen med tomatsuppen har jeg valgt at grille en kylling, da væden fra grillkyllingen + kødet skal bruges. Man kan selvfølgelig også godt bare købe sig til det, men det er sjovere at lave det selv.

Tomatsuppen Til 4 person(er)

  • Blomme tomater 1 kg
  • Dåse tomater2 dåse
  • Hvidløg4 fed
  • Oregano
  • Løg1 stk
  • Tomat pure1 dåse
  • Oliven olie2 spsk
  • Salt og Peber

Kyllingen + vædenTil 4 person(er)

  • Fersk kylling1400 g
  • Gulerod3 stk
  • Løg2 stk
  • Bladselleri2 stænger
  • Vand1 l
  • Salt og Peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at forbered kyllingen + væden
    Snit gulerod, løg og bladselleri ud og kom det i et fad
  2. Overhæld med vand og kom en rist på toppen - her skal kyllingen ligge.

    Salt og Peber kværnes ud over grønsager og kyllingen
  3. Sæt fadet med kyllingen i oven på 200grader i 70min
  4. Når kyllingen er sat i ovnen starter du på tomatsuppen
    Hæld dåse tomaterne op i en gryde - til det små-koger.
  5. Hak løg og hvidløgene ud og kom i gryden, sammen med oregano, olien og tomat pure - og rør det hele sammen.
    Det skal stadig koge stille og roligt
  6. Hak de hele tomater ud i 1/4 dele (både) og kom i gryden.
    Sæt låg på og skru ned på et lavere niveau (det skal stadig boble lidt)

    Gryden skal nu ha 2-3timers ro - indtil tomaterne er helt bløde / mos agtige
  7. Når kyllingen er færdig, hældes væden og grønsagerne (de er nu helt bløde) over i tomat suppen
    Tomatsuppen skal fortsat være i små-kog
  8. Når der er gået 2-3 timer fra tomatsuppen blev sat over, og tomaterne er bløde - så er suppen klar, nu skal den bare blendes.
    Jeg kan godt li at suppen er lidt "tyk" så jeg blender den ikke så meget, men det kan justeres efter hvad man kan li.

    Når den er blendet er suppen færdig
  9. Kyllingen skæres i strimler og serveres ved siden af

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger