Tomatsuppe med rejer

Dejlig hjertevarmende tomatsuppe med rejer. Tomatsuppe er i sig selv super simpel at lave, men den får lige et ekstra kick når du tilsætter chili - og så bliver den også liiiige den ekstra smule lækker med rejer.

IngredienserTil 2 person(er)

  • flåede tomater2 dåser
  • øko gulerødder300 g
  • løg2 stk
  • frisk rød/grøn chili1 stk
  • hvidløg2 fed
  • fond4-5 dl
  • forårsløg1 bundt
  • rejer300 g
  • smør1 klat
  • kokosolie1 klat

Fremgangsmåde

  1. Skyl/pil dine grønsager, og hak dem groft.
  2. Sæt de hakkede grønsager i en gryde, og hæld de flåede tomater over samt fond (kylling, okse eller grønsags). Hvis du ikke lige har noget fond liggende, så kan du også bruge en suppeterning.
  3. Lad suppen småkoge i 30-40 min. på svag varme, og rør rundt i den engang imellem.
  4. Tag suppen af varmen og blend med stavblender. Når suppen er silkeblød at se på og helt klumpfri, tilsæt da en klump smør og en klump kokosolie og blend godt sammen med suppen.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Hvis du bruger frosne rejer, så skyl dem lige under koldt vand inden du smider dem i suppen. Hvis du bruger friske rejer så smider du dem bare op i suppen. Rejerne skal kun liiiige have 3-4 minutter til at blive varme, og så skal suppen serveres med det samme med grofthakkede forårsløg som topping.

TIP: Du bestemmer lidt selv hvor stærk din suppe skal være. De modne røde eller gule chilier er ofte mindre stærke end de grønne, umodne chilier – og derfor kan du med fordel bruge en rød eller gul chili hvis du ikke er så vild med stærk mad.

 

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger