Tiramisu is i portionsglas

Tiramisu er virkelig en af mine yndligsdesserter. I sidste weekend havde vi gæster og jeg besluttede mig for at lave en tiramisu is, som blev serveret i fine portionsglas. Den gik rent ind. Opskriften er inspireret af ???? bog ????.

IngredienserTil 8 person(er)

  • Philadelphia200 g
  • Æggeblommer 3 stk
  • Sukker2 dl
  • Vaniljesukker1 tsk
  • Fløde3 dl
  • Æggehvider3 stk
  • Stærk kaffe 1 1/2 dl
  • Marsala vin3/4 dl
  • Ladyfingers24 stk
  • God kakao
  • Evt. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Pisk Philadelphia, æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig masse.
  2. Pisk fløden så det laver bløde toppe i en anden skål.
  3. I en tredje skål piskes æggehviderne stive.
  4. Vend fløden i oste massen og vend derefter æggehviderne forsigtigt i.
  5. Bland kaffe og Masala og del alle ladyfingers i to med kniv.
  6. Stil 8 portionsglas op på række og placer lidt af is massen i bunden. Dyp ladyfingers i kaffen og kom dem ned i glasene. Gentag med ladyfingers og is indtil glasene er fyldt. Det passede med tre lag ladyfingers i mine glas som er ca. 4 cm. i diameter og 10 cm. i højden.
  7. Kom film over glasene og stil dem i fryseren i minimum 4-5 timer.
  8. Isen tages ud ca. 15 minutter før den skal serveres. Pynt med kakao og evt. revet 70% chokolade.
Tags:, , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger