Paleo Pebernødder

Jeg elsker julekrydderierne, og fik lyst til pebernødder. Jeg er ikke særlig glad for "normale" pebernødder, så jeg kastede mig ud i at google opskrifter på paleo pebernødder og fandt så ud af, at der ikke er noget engelsk ord over for pebernødder, andet end "small christmas cookies". Men altså, jeg endte da med en opskrift som jeg selv synes er ret god.

Paleo chokolademuffins

Jeg indrømmer gerne, at jeg spiser de her muffins til morgenmad. Og nu skal jeg fortælle dig hvorfor: kakaobønnen indeholder noget der hedder flavonoider. Flavonoider menes at have positive helbredseffekter, så som at styrke immunsystemet og beskytte kredsløbet samt beskytte mod sygdomme som for eksempel kræft og hjerte-kar sygdomme. Så, kom i gang med at bage de her muffins. En om dagen holder lægen af vejen (noget i den stil..)!

Rødkålssalat med klementiner

Jeg kan ligeså godt indrømme, at jeg ikke er den store julefrokost-spiser eller -tilhænger. Derfor aner jeg virkelig intet om julefrokoster.. udover, at der spises svin, leverpostej og frikadeller - og at snaps er en vigtig del af det. Jeg stod i Netto og tænkte "hm.. hvad kan jeg bruge til at lave en salat?" - og her er resultatet. En frisk juleinspireret rødkålssalat med klementiner, granatæble og ristede hasselnødder.

Dadelmasse

Dadelmasse bliver også kaldt dadelpuré og dadelmos. I bund og grund, er det et naturlig sødemiddel. Jeg bruger det f.eks. når jeg bager, til varm kakao eller til at lave paleo 'slik'.

Paleo karamelsovs

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker kage og tilhørende. Jeg har derfor prøvet mig lidt frem og har, synes jeg selv, fundet opskriften på en paleo karamelsovs der smager mega godt. Der er kun fire ingredienser, der er INGEN fløde eller sukker, den er nem at lave og så smager den af karamel. Nammi!

Filippinsk æg suppe

Jeg har brækket to fingre på højre hånd, og jeg er max højrehåndet, så jeg er en lille smule handicappet når det kommer til dagligdags gøremål, så som madlavning. Denne suppe er fantastisk nem at lave, du kan faktisk lave den med en hånd - og så er det en af de supper der varmer dig om hjertet <3

Farverig tomatsalsa

Tomatsalsa er en af de ingredienser der er uundværelige i det maxikanske køkken. Jeg indrømmer, at jeg som ofte køber det færdiglavet, men det ændre sig fra dags dato. Wow hvor er det SÅ meget bedre når det er hjemmelavet og man ved hvad der er i.

Spidskål-edamame salat

Denne spidskål-edamame salat er i den grad inspireret af den klassiske broccolisalat. Salaten opstod da der ikke var broccoli i butikken, så vi skulle tænke kreativt på stående fod. Dette er hvad der kom ud af det og det smager møg godt!

Basilikumpesto

Basilikumpesto kan jo bruges til nærmest alt! På brødet, som dressing, i pastaen, som dip - ja det er nok kun fantasien der sætter grænserne :)

Oliventapenade

Denne oliventapenade har jeg efterhånden lavet i en del år, og jeg er selv meget stor fan af den. Grunden til dette er, at den er utrolig nem at lave, og så minder den på ingen måde om det man kan købe i supermarkederne, og så synes jeg naturligvis at den smager fantastisk :) Jeg bruger den ofte som velkomst-snack sammen med lidt knækbrød, kiks,eller grønsagsstænger, men jeg bruger den også som "indmad" i fx. svinemørbrad eller kyllingebryst. Det var også denne oliventapenade vi havde med til Restaurant Day d. 18. august i år, hvor vi havde den på forret tallerkenen.

Artiskokcreme

En gang troede jeg, at jeg ikke kunne lide artiskok. Naturligvis blot fordi jeg ikke havde smagt det og ikke vidste hvad det var. Men det ændrede sig bestemt da jeg smagte artiskokcreme. En helt ny verden åbnede sig for mig. Artiskokkens verden ;) Jeg har eksperimenteret lidt for at finde den rette opskrift, men det viser sig jo at den er utrolig nem og simpel, så der er ingen undskyldninger for ikke at lave den selv. Denne artiskokcreme havde vi også med på Restaurant Day d. 18. august i år, hvor den bestemt også fik gode point af vores besøgende.

Grillede frugtspyd med kokosmarcipan

Tag ikke fejl - desserten kan sagtens grilles. Her består den af grillede frugtspyd med marcipan som er vendt i lime og kokos. En virkelig lækker og eksotisk kombination. Du kan servere spydene med vaniljeis og chokoladesovs.

Krydret tomatsalat med bønner og avocado

Hvis der står grillmad på menuen i det lille hjem, sker det meget ofte at det er denne lidt anderledes tomatsalat der serveres som tilbehør. Den indeholder lidt af det hele og mætter fantastisk og nå ja, så passer den - ifølge os - til det meste vi kan finde på at smide på en grill en varm sommeraften.

Salat med blåbær og dressing

I denne tid er året kan du få friske kinakål og blåbær. Brug de to ting sammen i en frisk salat med en let og syrlig dressing. En rigtig god alternativ til almindelig salat når der skal grilles...

Grøn bønnesalat med pærer

I tirsdags fik jeg min månedlige kasse fra Aarstiderne. I kassen var der bland andet grønne bønner og søde små Ercolini pærer. Jeg tænkte med det samme at de to ingredienser kunne kombineres i en lækker salat. Her er så resultatet :)

Hindbærsalat

Super frisk og lækker hindbærsalat med sprød spinat, basilikum, bacon og selvfølgelig søde hindbær. Perfekt til sensommerens grillaftener.

Kartoffelsalat med hytteost og rejer

Sommeren er stadig over Danmark, hvilket også betyder lækre danske kartofler. Her er de brugt i en lækker kartoffelsalat med hytteost og rejer. Den er inspireret af den græske tzatziki og er super lækker!

Rødbedepesto

Smuk pink rødbedepesto som kan nydes til et godt stykke brød, i en sandwich eller som dyppelse til aftensmaden. Lige meget hvad du vælger kan det ikke gå galt.

Mandelmælk

Mandelmælk er et friskt og nemt alternativ til ris-, soya- og havremælk. Proportioneringen til at lave mandelmælk, er altid 1 dl. mandler mod 3 dl. vand. Ud fra det kan du faktisk selv justere hvor meget og hvor lidt mandelmælk du vil lave. Til denne opskrift har jeg brugt 3 dl. mandler og 9 dl. vand - det giver ca. 1 liter mandelmælk.

Græskarkernesmør

Her har du gode flerumættede fedtsyrer, zink og bla bla bla. Græskarkernesmør er vildt godt. Sindssygt nemt. Kom i gang.

Asparges med pocheret æg

Indbegrebet af foråret er, for mig, de smukke grønne asparges. Her er de kombineret med et pocheret æg. Lækkert som både morgenmad, frokost eller som tilbehør til fx fisk.

Mandelsmør

Freaking-fucking-fantastic. Jeg er helt solgt. Mandelsmør kan sammenlignes med peanutbutter, men mandelsmør har en mere sød og cremet smag.

Paleo Krymmel

Der er rigtig mange der spørger mig hvad jeg spiser til morgenmad, eftersom jeg ikke spiser brød, havregryn og andet med gluten/laktose. Jeg spiser tit det her hjemmelavede krymmel med mandelmælk (hjemmelavet selvfølgelig ;) ), bananer og rosiner, da det er sådan en nem og hurtig morgenmad! Det fungerer også som topping til dessert eller som snack i løbet af dagen.

Paleo mayo

Det her er opskriften på en simpel paleo mayonnaise dressing. Jeg bruger denne opskrift til fx at lave chilimayo som, vi jo alle ved, er røvgodt til pomfritter og andre bagte rodfrugter.

Den nye hasselback?

Er Hr. Hasselback ved at blive en truet kartoffelart? Det må der laves om på! Med stærk inspiration fra min kære kusine har jeg lavet disse.

Havre- og hasselnøddeflager

En måned efter Valentine's Dag - Det skal fejres! Selvom Valentine's Dag er glemt, skal det jo ikke holde os andre tilbage for at lave noget lækkert til vores dejlige kærester, mænd, ægtefæller... Så her er en opskrift på havre- og hasselsnøddeflager som kan bruges i mange forskellige sammenhæng. Her er de brugt som snack på blodappelsin creme.

Mojo – med peberfrugt og pinjekerner

De næste par dage kommer der lidt inspiration fra mit eget besøg i Timm Vladimirs køkken. En aften hvor de spanske tapasretter var i fokus. Her er spaniens svar på den italienske pesto. Mojo er en perfekt lille dip til stegt/grillet kød, fisk eller bare et stykke godt brød.

Spidskål med parmesan

Kål kan få skrækken frem hos mange, ikke mindst fordi man prutter af det. Men min bonusinfo til jer er, at jo mere kål du spiser jo mindre prutter du. :D Så op på kål-hesten og sæt igang!

Nem tomatsauce

Den her tomatsauce er vildt nice. Den er simpel og velsmagende, og den passer perfekt til din hjemmelavede pizza (eller pasta).