Grøn spinatsalat med ærter, asparges & dijondressing

Jeg smagte denne grønne spinatsalat med frisk bælgede ærter, sprøde asparges og dijondressing da jeg var i sommerhus med mine to skønne veninder. Det er faktisk min venindes opskrift, men jeg har fået lov ti at dele den med jer. Jeg er virkelig blevet fan af den og har levet den to gang siden :) Vi spiste den i øvrigt som tilbehør til en grillet bøf, så hvis du serverer mere til din ret, er der til flere personer i denne portion.

Sprøde kikærter med citron og rosmarin

It's snack time - og endda en af de sunde af slagsen. Jeg synes det er fantastisk, at lave snacks som er lækre og smagfulde, hvor man rent faktisk kan tillade sig at spise dem uden at få dårlig samvittighed. Jeg har set en del eksempler på sprøde kikærter. De fleste er med paprika og cayenne eller chili. Jeg har nu valgt at gå i en helt anden grøft, og faktisk er mine sprøde kikærter med citron og rosmarin inspireret af disse Snacknødder med lime og rosmarin. It's a must try! De kan både bruges som salat topping i stedet for brødcroutoner, som mellemmåltid, til velkomstdrinken når der kommer gæster eller bare som en aftenssnack.

Salsa Roja (salsa af ristede tomater)

Jeg har været så heldig, at få fingrene i en bog sprængfyldt med mexicanske opskrifter! Den hedder 'Ægte Mexicanske Tacos' og forfatteren er Malin Erikson. Bogen er spækket med vildt lækre opskrifter, og billeder som virkelig får din mund til at løbe i vand, fotografen er Åsa Dahlgren og bogen er udgivet hos Nyt Nordisk Forlag. Jeg har afprøvet den her opskrift på salsa, som minder faktisk meget om den måde jeg selv laver salsa på - og derfor er jeg da også helt klart ret vild med den her opskrift ;) I Mexico bruger man en såkaldt comal, en tynd lerpande når man rister tomater og chilier. I Denne opskrift må ingredienserne gerne blive lidt sortnistrede i skallen - det gør bare salsaen fyldigere og dybere i smagen.

Cebolla Desflemada (saltede løg)

Jeg har været så heldig, at få fingrene i en bog sprængfyldt med mexicanske opskrifter! Den hedder 'Ægte Mexicanske Tacos' og forfatteren er Malin Erikson. Bogen er spækket med vildt lækre opskrifter, og billeder som virkelig får din mund til at løbe i vand, fotografen er Åsa Dahlgren og bogen er udgivet hos Nyt Nordisk Forlag. I bogen er der rigtig mange spændende og anderledes opskrifter på tilbehør til tacos og andet mexicansk mad, og lige den her opskrift fangede altså mit madhjerte, fordi jeg aldrig nogensinde har smagt noget der ligner - og jeg var helt vild med de her saltede løg!

Sommerdrink med mynte

Gry, min veninde, kom på besøg en dag i maj, og havde en kæmpestor potteplante med, som så viste sig at være mynte fra hendes lokale grønthandler. Gry satte mig i sving med at lave denne her lækre sommerdrink, som egentlig godt kan kategoriseres som en mojito uden alkohol. Mums.

Guacamole Con Manzana (Guacamole med æble)

Jeg har været så heldig, at få fingrene i en bog sprængfyldt med mexicanske opskrifter! Den hedder 'Ægte Mexicanske Tacos' og forfatteren er Malin Erikson. Bogen er spækket med vildt lækre opskrifter, og billeder som virkelig får din mund til at løbe i vand, fotografen er Åsa Dahlgren og bogen er udgivet hos Nyt Nordisk Forlag. I bogen er der et par spændende og anderledes opskrifter på guacamole, og jeg har valgt at afprøve en opskrift som kalder på æbler og rosiner! Meget spændende ;) Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke - hvilket ikke sker tit! Jeg synes at denne her guacamole smager utrolig godt, æblerne og rosinerne passer simpelthen så godt til den bløde avocado, så jeg er helt klart fan!

Lun auberginesalat med tomater

Denne auberginesalat med tomater så dagens lys på vores tur til Tyrkiet i sidste uge. Vi var på flere madmarkeder i løbet at ugen - lige efter mit madhjerte. Vi spiste salaten som tilbehør til et stykke virkelig godt lammekød.

Hjemmelavet salsa

Når man laver mexicansk mad, så er det obligatoriske tilbehør selvfølgelig salsa! Her er min opskrift på en lækker salsa, som ikke er stærk og derfor også børnevenlig - du kan selvfølgelig spice den op ved at tilføje mere chili - og så er den også super nem at lave! Det hele bliver bagt i ovnen hvilket giver tomaterne en meget intens og sødlig smag - mums siger jeg bare.

Sprøde friterede løgringe

Der er ikke noget bedre end burger på en tømmermændsdag. Hvad der dernæst er endnu bedre er hvis man har overskud til at lave friterede løgringe til. Nøj hvor gør det godt - helt ind i tømmermændssjælen!

Verdens bedste humus

Der er intet bedre end en god humus til frokost :) Hjemme hos mig bliver det nærmest spist hver weekend for tiden. Det er nemt, lækkert og så smager det bare vildt godt!

Guacamole med tomat

Jeg ELSKER ELSKER ELSKER guacamole - og specielt denne her med tomat. :) Den er spicy, frisk og cremet. MUMS mine tænder løber helt i vand ved at sidde og skrive det her. :D

Rugbrødschips

Dette er nok verdens nemmeste og lækreste måde at få brugt det sidste af dit rugbrød på. Forleden stod jeg med et halvt rugbrød som var tørt, trist og kedeligt. I stedet for at kyle det ud, valgte jeg at skære det i helt tyde skiver, pensle med lidt olie og et drys havsalt og smidt i ovnen. Et voilà - sprøde og lækre rugbrødschips på et kvarter. Jeg serverede dem til et blødkogt æg med bacon og basilikum mine gæster var meget begejstrede. Specielt min kære mutti, som jo lige pludselig så en måde hvorpå dét at spise chips blev lidt sundere. :) Chipsne kan serveres i uendelighed fx til tapas, brunch eller som brødet til en forret.

Chokoladeganache

Denne opskrift på chokoladeganache er en basis opskrift, som kan bruges til alle dine kager. Både til f.eks opsmøring og toppings. Man skal bruge ganachen når den er stadig en smule varm og løbende, da den bliver fast når den sættes i køleskab.

Nemme parmaskinkeruller

Meget nemme parmaskinkeruller, der egner sig til at blive serveret som pindemad eller picnic mad, når det hele skal både være let, lækkert og nemt at spise ud i naturen...

Fennikelsalat med æbler og bacon

Jeg elsker fennikel fordi den har en fantastisk smag af lakrids... Og det er jeg jo virkelig fan af! I denne salat har jeg kombineret den med æbler, bacon og citronolie. Det er en super sprød salat der vækker alle smagsløg.

Braiserede porrer

Bliv inspireret af denne enkle og super lækre opskrift på braiserede porrer som er det perfekte tilbehør til både rødt kød, kylling og fisk!

Tomatsalat med mozzarella

For mig er sommeren lig smukke, farverige og smagfulde tomater, der indbyder til den perfekte tomatsalat med mozzarella og masser af basilikum. Mums!

Ingefær og rabarber juice med brus

Sprudlende, forfriskende og lækker juice med brus - eller brusjuice (!) med smag af rabarber og ingefær.

Ingefær har i årtusinder været et populært middel mod fordøjelsesbesvær, diarre, kvalme og mange andre lidelser, men roden indeholder en række vitaminer og antioxidanter, der har vist sig vigtige mod blandt andet tarmkræft, diabetes, hjertekarproblemer og fertilitet.

Frisk rabarber har et lavt kalorieindhold, er sprængfyldt med bl.a. fibre, kalium og c vitamin - en anden sjov ting med rabarber er, at det faktisk er en grøntsag! Og den er i sæson nu (april-oktober)! Så smut du ned og høst nogle rabarber (og ingefær) og lav denne forfriskende brusjuice til dig og dine <3

Broccolisalat med miso og ingefær

Da jeg var gravid så jeg Louisa Lorang lave den her salat på Go' Appetit.. og lige siden har jeg tænkt "dét skal jeg lave!!" - så da jeg var så heldig at få en pakke Clearspring Hatcho Miso fra naturesource.dk tænkte jeg med det samme "broccolisalaten!". Så nu, 4 måneder efter, har jeg ENDELIGT fået lavet den her supre lækre og sprøde broccolisalat med miso, ingefær, lime og ristede sesamfrø.

Sommersalat – den grønne

Hvis du valgte at lave retterne fra sidste uges tema "Novruz", er jeg sikker på du er udmattet og har brug for noget der er let og mættende. Derfor har jeg valgt at lave en salat der fokuserer på de flotte grønne farver med en lille strefj af gule tomater, som giver en fantastisk smag til hele salaten. Sommersalaten er rigtig god som tilbehør til kødretter og grill.

Baba Ganoush – en simpel forret

jBaba Ganoush er en lækker forret, der bliver brugt i mange arabiske lande og ikke mindst i Aserbajdsjan. Det bliver oftest brugt, som en forret eller tilbehør til kød. Til Novruz brugte jeg denne lækre ret som forret med andre apetizers, som kartoffel salat, tzaziki, hummus og hjemmelavet fladbrød. Til jer der er nysgerrige efter hvad Baba Ganoush betyder, så er det "fars yndlings". Servér den for din far og se om hvorvidt det bliver hans yndlings...

Granatæble salat

Granatæbler er "frugten" i Aserbajdsjan. Man køber dem ikke stykvis men derimod kilovis, fordi det bliver betegnet som en almindelig frugt som æbler og pærer. Aserbajdsjan har endda en granatæble festival, der bliver afholdt omkring slut oktober - start november, når der skal plukkes granatæbler. En af de andre ting Aserbajdsjan har, er granatæble sirup (narsharab) som bruges rigtig meget til Aserbajdsjanske retter, især fiskeretter. Jeg har bl.a. brugt granatæblesirup i min hovedret "Fyldte kylling", som kommer senere på ugen. Er du vild med granatæbler, er det en lækker måde at inkludere dem i din madlavning. Denne salat er god som forret eller som tilbehør til kød eller grillmad.

Ramsløgsmør

Forleden var jeg på ramsløgjagt i Søndermarken i Valby. Det var super hyggeligt at gå og lede efter den karakteristiske hvidløgsduft fra de brede tynde blade. Jeg besluttede mig for at lave lækker ramsløgsmør som jeg kunne bruge på min laks om aftenen.

Paleo Bearnaise

En dejlig simpel, nem og velsmagende bearnaise sauce. Min kæreste, som ellers ELSKER Knorr versionen, har endda godkendt denne paleostyle bearnaise.

Luftig focaccia med rosmarin

Super simpelt focacciabrød med rosmarin. Hemmeligheden ved brødet er hævetiden, olie, ælde teknikken og kærlighed. Det smager fantastisk og er både luftigt og sprødt.

Ymerdrys med ingefær

Ymerdrys er lig en hulens masse barndomsminder. Jeg har faktisk ikke prøvet at lave det selv. Forleden havde jeg så en del rugbrød tilbage som havde sidste holdbarhedsdag, hvorefter jeg tænkte at ymerdrys med ingefær var oplagt at lave. Det smager virkelig godt og man får en helt anden oplevelse af crunchyness sammenlignet med købeversionen.

Sprøde bønnefritter

Mange er en smule stivelse forskrækket, så hvad finder man på når fritterne ikke kan bestå af pommes :) Disse bønnefritter tog fusen på mig. Virkelig lækre og kan snildt opveje for de klassiske kartofler.

Lakridsmandler

Über-lækre-super-fantastiske lakridsmandler. Så nemme at lave og en sund snack når den lille sult melder sig.

Naan brød

Et brød der på én gang er sprødt, blødt og med en fantastisk smag af hvidløg. Fungerer perfekt som tilbehør til diverse supper.

Soyaristede mandler

Super lækre soyaristede mandler som har den salte smag uden brug af salt. Lækker som snack eller som knasende sprødt indslag til din salat.