Teboller

Lækre teboller som er perfekte til f.eks. en god fødselsdag med varm kakao og lagkage.

IngredienserTil 9 person(er)

  • Mælk2 1/2 dl
  • Gær40 g
  • Blødt smør50 g
  • Sukker40 g
  • Salt5 g
  • Hvedemel500 g
  • Stødt kardemomme2 tsk
  • Vaniljesukker1/2 tsk
  • Æg3 stk

Fremgangsmåde

  1. I en skål opløses gæren i den let lunede mælk (ca. 37 grader).
  2. Bland smør, sukker og salt i og bland godt. Tilsæt derefter mel, kardemomme og vaniljesukker. Ælt godt.
  3. Tilsæt derefter et æg ad gangen og ælt godt for hver gang. Brug gerne en elpisker med dejkroge.
  4. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 1 time.
  5. Slå dejen ned og del den i 9 boller. Dejen er våd, men prøv at undgå at komme for meget ekstra mel i. Kom bollerne på bagepapir og lad dem hæve yderligere en time.
  6. Tænd ovnen på 220 grader.
  7. Pensl bollerne med æg, mælk eller vand og bag dem i 7 minutter til de er gyldne på toppen.
Tags:, , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger