Svampesuppe med kylling

Der er gået suppe i bloggen. Men vi har det nok alle sammen på samme måde. Den køligere tid nærmer sig, og når det siler ned udenfor er det eneste rigtige, at spise suppe. Her er en super lækker og ultranem opskrift på svampesuppe med kylling.

IngredienserTil 2 person(er)

  • Kyllingbrystfilet2 stk
  • Smør2 spsk
  • Olie2 spsk
  • Fond (kylling eller grøntsags)8 dl
  • Svampe500 g
  • Løg2 stk
  • Hvidvin1 dl
  • Madlavningsfløde2 dl
  • Frisk timianca. 1 håndfuld
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Rens kyllingebrysterne for sener. Krydr med salt og peber, og steg dem to minutter på hver side i en blanding af 1 spsk. olie og 1 spsk. smør. Kom derefter ca. 1,5 dl af fonden på og "kog" kyllingerne i 4 minutter på hver side.
  2. Imens svitses svampene i 1 spsk. olie og 1 spsk. smør i en gryde. Når svampene begynder at tage farve tilsættes finthakkede løg og frisk timian fra ca. 5 stilke.
  3. Tilsæt hvidvin og kog den ind før fond og fløde kommes i. Lad det koge op, mens du "trævler" kyllingen. Placer ca. et bryst i hver suppeskål (2 skåle i alt).
  4. Hæld svampesuppen over og drys med lidt ekstra timian.
Tags:, , , , ,

Kommentér 2 kommentarer

Dine oplysninger

    • Det er super lækker og virkelig nemt. Håber du får lavet den en af de kommende regnvejrsdage :)