Stenalderkvindeopskrift på Kyllingmangokarry!

Det bedste ved den her ret, er at man får det hele på én gang! Sødmen fra mangoen, det stærke bid fra chilien, den dejlige runde, varme og velkendte karrysmag samt den aromatiske koriander gør den her ret til noget af en sanselig oplevelse.

IngredienserTil 2 person(er)

  • Kyllingefilet, skåret som du vil 2 stk
  • Løg, skær ud i samme størrelse som kylling2 stk
  • Frisk rød chili, snit fint1 stk
  • Mango i samme størrelse som løg inkl. sten! 2 stk
  • Frisk ingefær - skrælles og rives10x1 cm
  • Blommetomater, skæres i tern4 stk
  • Hvidløg, snittes fint3 fed
  • Korianderpulver1 spsk
  • Karrypulver fra fx urtekram2 1/2 tsk
  • Gurkemeje1 tsk
  • Kokosmælk (økologisk er bedst)1 dåse
  • Vand1/2 stk
  • Koriander, hakkes groft1 bundt
  • Blomkålshoved1 stk
  • Salt og peber
  • Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Varm olie på pande eller i gryde (jeg brugte en stor sauterpande på 28 cm.) ved middelvarme og svits løg, chili og hvidløg indtil løg begynder at blive gennemsigtig.
  2. Tilsæt kylling og svitsssss.
  3. Når kylling er ssssssvitset, tilsæt da korianderpulver, karrypulver og gurkemeje. Steg i nogle minutter og rør rundt hele tiden - indtil ALT på æ' pande er godt smadret ind i de tre lækre krydderier og dit køkken begynder at dufte herligt!
  4. Hæld dernæst kokosmælk og vand på, og lad det simre under låg ved middel varme i 10-15 minutter.
  5. Tilsæt så mango. OG STENENE!
  6. Lad det simre under låg ved svag varme i ca. 30-40 minutter. Rør rundt et par gange.
  7. Imens det står og passer sig selv, laver du paleo-ris : Og det er simpelthen bare, at skylle, rense og rive blomkålshovedet. Hvis du ikke gider at rive blomkålen, kan du sagtens bruge en foodprocessor, miniblender eller hvad du nu har til at gøre arbejdet for dig :)
  8. Tilbage til din kyllingmangokarry.... Når det har simret i de 30-40 minutter smager du til med salt og peber.
  9. Retten serveres med paleo-ris, de sprøde friske tomater og det groft hakkede koriander.

Mango. Mange har det svært ved, at hitte ud af om en mango er moden. Min metode er : tryk dig selv i panden… kan du mærke at du er hård men lidt blød på samme tid? Godt. Mangoen skal føles lige præcis sådan når du mærker på den – husk at mærke i begge ender.

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger