Vi er ret glade for asiatisk mad herhjemme - så her er vores bud på stegt ris med frisk ananas, kylling og rejer.

Til 2-3 person(er)
- Ris2 dl
- Ananas, frisk1 stk
- Løg, hakket2 små stk
- Thai basilikum, hakket1 håndfuld
- Hvidløg, finthakket3 fed
- Ingefær, finthakket3x3 cm
- Kokospalmesukker1 spsk
- Fiskesauce1 spsk
- Kylling, skåret i tern200 g
- Rejer200 g
- Olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
- Kog risen som anvist på pakken - du kan også bruge rest ris.
- Skær ananasen i to halve, på langs, og udhul den. Midten af ananasen er hård, og den skal du ikke bruge, brug det dejlige frugtkød rundt om midten - det skal du skære i mellemstore tern (ca. 1x1 cm)
- Opvarm lidt olie på en stor stegepande.
- Steg kyllingen i et par minutter.
- Tilsæt rejerne og steg videre i ca. 1 minut.
- Hæld kyllingen og rejerne op i en skål og stil til side.
- Tilsæt lidt mere olivenolie på panden, og steg hvidløg og løg indtil det er gennemsigtigt.
- Skru så op for varmen, og tilsæt ris og rør rundt - pas på risen ikke brænder på!
- Tilsæt fiskesauce og kokospalmesukker og steg videre i ca. 1 minut.
- Tilsæt så kylling og rejer, samt ananas og bland det hele godt sammen.
- Lige inden du serverer retten, blander du det finthakkede thai basilikum i.
- Server retten i den halverede ananas!
Vi har fundet inspiration til denne ret her.
Inspiration til andre asiatisk inspirerede retter:
Kinesisk five spice kyllingelår med nudler
Tags:ananas, blog, frisk ananas, gluten og laktosefri opskrift, hurtigt, kylling, lækkert, mad, mad opskrift, mad opskrifter, madblog, madblogs, madopskrift, madopskrifter, nemme opskrifter, nemt, opskrift, opskrifter, rejer, stegt ris, stegt ris med ananas, thai mad, thailandsk mad