Squash lasagne med søde kartofler

Jeps - jeg er blevet en af dem der prøver at undgå ris, pasta og kartofler. Hvorfor nu det? Nok mest bare fordi min mave får det bedre af det, men også fordi jeg synes det er spændende at finde alternativer til de tre ingredienser. Her er et bud på en sund og kuldhydrat-fri squash lasagne med oksekød, forårsløg og sød kartoffel. Den sød kartoffelpure udgør faktisk et rigtig fint alternativ til den syndige bechamelsauce. Den er cremet og smager fantastisk! Inspirationen kommer fra den amerikanske blog Pinch of Yum. En super god blog, som i helt sikkert skal tage et kig på.

IngredienserTil 3-4 person(er)

  • Squash3 stk
  • Hakket oksekød500 g
  • Mælk2 1/2 dl
  • Stor sød kartoffel2 stk
  • Kyllingefondlidt over 1 dl
  • Olie2 spsk
  • Hvidløg5 fed
  • Chilipulver2 tsk
  • Spidskommen2 tsk
  • Salt1 1/2 tsk
  • Foreårsløg1-2 stk
  • Mozzarellaca. 150 g

Fremgangsmåde

  1. Skær squashen på langs med et mandolinjern så du får en masse tynde "lasagne" plader. Læg dem på køkkenrulle og drys med lidt salt. Det gør at væden trækker ud og medvirker i sidste ende til en mindre vandet lasagne. Lad dem hvile indtil lasagnen skal samles.
  2. Brun kødet sammen med 3 finthakkede hvidløg, 1 tsk. chilipulver, 1 tsk. spidskommen og ½ tsk. salt. Sæt det til side.
  3. Skræl og skær de søde kartofler i mindre chunks. Kog dem møre i ca. 15 minutter (måske mere). De skal være ret møre, så de nemt kan blendes. Hæld vandet fra og kom det i en blender sammen med mælk, kyllingfond, olie, 2 hvidløg, 1 tsk. chilipulver, 1 tsk. spidskommen og 1 tsk. salt. Blend til det er cremet.
  4. Hak forårsløgene fint og sæt dem til side.
  5. Tænd ovnen på 190 grader og smør en ca. 10 gang 16 cm ildfast fad med lidt smør eller olie. Saml lasagnen med squash plader, den søde kartoffel pure, oksekød, forårsløg og ost. Gentag så der i alt er tre lag. Slut af med squash og ost.
  6. Kom lasagnen i ovenen. Du kan vælge at dække den med folie så osten ikke brænder på. Det kræver dog at du fjerner folien ca. ti minutter før den er færdig, så osten stadig bliver brunet. Lasagnen skal have 40 minutter og derefter sætte sig i 20 minutter på køkkenbordet.

Du kan nemt gøre lasagnen laktosefri ved at bruge laktosefri mælk og undlade osten. Har prøvet det og det smager også super godt.

Tags:, , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger