Sprøde pandekager

Der er intet som lækre sprøde pandekager med is og marmelade. Som mange nok ved er tricket, til en sprød pandekage, at komme øl i dejen. Mums mums!

Ingredienser til 15 pandekagerTil 5 person(er)

  • Øko æg3 stk
  • Sukker1 tsk
  • Salt1 knivspids
  • Mel120 g
  • Mælk2 dl
  • Øl1 1/2 dl
  • Smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Miks alle ingredienserne sammen og lad det hvile i køleskabet i minimum 30 minutter.
  2. Varm en pande ved middel tempartur, kom smør og kom ca. 1/2 dl dej på panden. Mængden varierer selvfølgelig afhængigt af størrelsen på din pande.
  3. Vend når den er lysebrun og læg den på en tallerken når den er stegt fædig på den anden side.
  4. Fortsæt til der ikke er mere dej. Imellem hver pandekage kan det være en fordel af lave et tyndt sukkerlag, så de er nemmere at skille ad når de skal nydes.
  5. Server med vaniljeis og marmelade.

Med pandekager kommer også en den lækre tilbehør. Marmelade er fx et must. Her er tre opskrifter på lækker marmelade og viniljeis til overskudsmennesket :)
Pæremarlemade
Rabarber-jordbærmarmelade med ingefær
Vaniljeis

Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Husk også at du kan følge med i vores månedlige nyhedsbrev. Nyhedsbrevet vil indeholde månedens tema, en lækker pdf med råvarer i sæson samt en juice opskrift lavet af disse. Derudover vil der være en masse anden inspiration som fx andre madblogs der er værd at følge, lækre spisesteder, eksklusive konkurrencer og give aways m.m. Tilmeld dig her

Tags:, , , , , , , ,

Kommentér 2 kommentarer

Dine oplysninger

  1. Camilla Svar

    er det special-øl man skal bruge eller må/kan det også være en eller anden billig øl?

    • Du kan sagtens bruge en hvilken som helst øl. Jeg har prøvet med lidt forskellige og det har ikke den store indvirkning. :) Håber de blev gode og beklager den sene svartid.