Sprøde Kiks

Sprøde ovnbagte kiks som også fungerer som knækbrød.

Til 2 person(er)

  • frø & kerner5 dl
  • boghvedemel2,5 dl
  • olivenolie1 dl
  • vand2 dl
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 180 grader varmluft, og det skal være varmluft, ellers opnår du ikke den ønskede konsistens som er --> sprødhed!
  2. Med frø & kerner mener jeg alle slags frø og kerner... Solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø, græskarkerner osv. Blend de frø/kerner der kan blendes og hæld op i en skål sammen med resten og bland godt sammen.
  3. Rul ud mellem to stykker bagepapir. Jeg synes der er ret meget dej, så jeg deler den i to og ruller den derfor også ud to gange og bager den på to bradepander ;)
  4. Skær ud i de forme du vil. F.eks. firkanter, trekanter, cirkler, what ever.
  5. Bag i ovnen i ca. 20-30 min. HOLD ØJE med kiksene! Nogle dage tager det 20 minutter og andre dage tager det 25... så efter det 20'ende minut skal du virkelig holde øje med dem. De skal være sprøde og lækre gyldenbrune.
  6. Tag så kiksene ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Du skal måske skære dem ud igen, men hvis de er sprøde nok så kan du faktisk knække dem over der hvor der er skåret.

Jeg synes disse kiks smager monstergodt sammen med f.eks. min paleo pesto eller Anjas marmelade.

TIP: du kunne tilføje nogle smuttede mandler til dejen, bare husk at blende dem også :)

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger