Sprøde kikærter med citron og rosmarin

It's snack time - og endda en af de sunde af slagsen. Jeg synes det er fantastisk, at lave snacks som er lækre og smagfulde, hvor man rent faktisk kan tillade sig at spise dem uden at få dårlig samvittighed. Jeg har set en del eksempler på sprøde kikærter. De fleste er med paprika og cayenne eller chili. Jeg har nu valgt at gå i en helt anden grøft, og faktisk er mine sprøde kikærter med citron og rosmarin inspireret af disse Snacknødder med lime og rosmarin. It's a must try! De kan både bruges som salat topping i stedet for brødcroutoner, som mellemmåltid, til velkomstdrinken når der kommer gæster eller bare som en aftenssnack.

IngredienserTil 2-3 person(er)

  • Kikærter1 dåse
  • Friskpresset citronsaft1 1/2 spsk
  • Olivenolie1 spsk
  • Salt1 tsk
  • Frisk hakket rosmarin1 spsk

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Hæld vandet fra kikærterne og skyld al stivelsen af. Tør dem forsigtigt i et viskestykke.
  3. Bland alle ingredienserne i en pose og vend kikærterne i.
  4. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 35-40 minutter til de er gyldne og sprøde. Husk at ryste pladen en gang i mellem så de bliver ristede på alle sider.
Tags:, , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger