Masser af kerner, en sprød skårpe og en blød og luftig midte. Det er her er og bliver mine ynglings boller.

Ingredienser til ca. 30 bollerTil 15 person(er)
- Kogende vand5 dl
- Knækkede rugkerner100 g
- Gær50 g
- Kærnemælk2 dl
- Grovvalsede havregryn100 g
- Græskarkerner65 g
- Finthakkede ristede mandler50 g
- Salt2 tsk
- Honning1 spsk
- Finrevede gulerødder2 stk
- Rugmel350 g
- Hvedemel350 g
- Æg til pensling
- Græskarkerner og solsikkekerner til drys
Fremgangsmåde
- Rugkerner og vand blandes og trækker i en time.
- Opløs gæren i en smule lunket vand, bland de øvrige ingredienser i og ælt godt. Melmængden kan variere afhængigt af, hvor "våde" gulerødderne er.
- Dejen skal hæve i 1 1/2 time, tildækket, et lunt sted.
- Herefter skal dejen slås ned og formes til 30 boller. Bollerne skal igen hæve i 45 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pisk et æg til pensling og lav en skål med solsikkekerner. Når den sidste hævning er overstået skal hver bolle løftes forsigtigt op og sænks ned i ægget, så bunden af bollen dækkes. Herefter sættes den over i skålen med solsikkekerne så bunden bliver fyldt med lækre kerner. Dette gentages på alle bollerne.
- Slutteligt smøres oversiden af bollerne med ægget og drysses med græskarkerner. Mmmm... :D
- Bollerne bages i nederste rille i en 200 grader varm ovn i 25 minutter.
TIP! Man kan frit vælge hvilke kerner der skal på bollerne. Og man kan selvfølgelig også helt undlade at have kerner i bunden.
Prøv også følgende boller:
Jeg-kan-nå-i-bad mysliboller med græskarkerner og tranebær
Gulerodsboller med kerner, frø og hytteost
Rugbrødsboller med mørk chokolade
Ølandsboller med græskarkerner og mandler
Paleoboller
Langtidshævede boller med birkes