Sprøde grove græskarkerneboller

Masser af kerner, en sprød skårpe og en blød og luftig midte. Det er her er og bliver mine ynglings boller.

Ingredienser til ca. 30 bollerTil 15 person(er)

  • Kogende vand5 dl
  • Knækkede rugkerner100 g
  • Gær50 g
  • Kærnemælk2 dl
  • Grovvalsede havregryn100 g
  • Græskarkerner65 g
  • Finthakkede ristede mandler50 g
  • Salt2 tsk
  • Honning1 spsk
  • Finrevede gulerødder2 stk
  • Rugmel350 g
  • Hvedemel350 g
  • Æg til pensling
  • Græskarkerner og solsikkekerner til drys

Fremgangsmåde

  1. Rugkerner og vand blandes og trækker i en time.
  2. Opløs gæren i en smule lunket vand, bland de øvrige ingredienser i og ælt godt. Melmængden kan variere afhængigt af, hvor "våde" gulerødderne er.
  3. Dejen skal hæve i 1 1/2 time, tildækket, et lunt sted.
  4. Herefter skal dejen slås ned og formes til 30 boller. Bollerne skal igen hæve i 45 minutter.
  5. Tænd ovnen på 200 grader.
  6. Pisk et æg til pensling og lav en skål med solsikkekerner. Når den sidste hævning er overstået skal hver bolle løftes forsigtigt op og sænks ned i ægget, så bunden af bollen dækkes. Herefter sættes den over i skålen med solsikkekerne så bunden bliver fyldt med lækre kerner. Dette gentages på alle bollerne.
  7. Slutteligt smøres oversiden af bollerne med ægget og drysses med græskarkerner. Mmmm... :D
  8. Bollerne bages i nederste rille i en 200 grader varm ovn i 25 minutter.

TIP! Man kan frit vælge hvilke kerner der skal på bollerne. Og man kan selvfølgelig også helt undlade at have kerner i bunden.

Prøv også følgende boller:
Jeg-kan-nå-i-bad mysliboller med græskarkerner og tranebær
Gulerodsboller med kerner, frø og hytteost
Rugbrødsboller med mørk chokolade
Ølandsboller med græskarkerner og mandler
Paleoboller
Langtidshævede boller med birkes

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger