Sprød fuldkornspizza

Normalt er jeg ikke den store fan af pizza fordi man aldrig kan lave bunden sprød. Men her er det lykkedes og jeg er fan!

PizzadejTil 4 person(er)

  • Gær15 g
  • Lunkent vand4 dl
  • Olivenolie1 spsk
  • Salt1 tsk
  • Fuldkornshvedemel300 g
  • Fuldkornsdurummel200 g
  • Tiop 00200 g

TomatsovsTil 4 person(er)

  • Skarlotteløg1 stk
  • Hvidløg2 fed
  • Gulerod1 stk
  • Tomatkoncentrart1 dåse
  • Hakkede tomater1 dåse
  • Oregano1 spsk
  • Balsamico1 spsk
  • Sukker1/2 tsk
  • Olie

FyldTil 4 person(er)

  • Som du ønsker

Fremgangsmåde

  1. Gæren opløses i lunkent vand i en skål.
  2. Olie og salt tilsættes og rør rundt.
  3. Kom alt melen i og æld dejen smidig på bordet.
  4. Dejen hæver et lunt sted i en halv til en hel time - men gerne mere.
  5. Imens laves tomatsovsen. Snit løg, hvidløg og gulerod.
  6. Kom lidt olie i en gryde og svits løg og hvidløg til de bliver glasklare.
  7. Lad tomatkoncentraten afgive sine aromaer ved at svitse den med et par minutter.
  8. Tilsæt guleroden, de hakkede tomater, oregano, balsamico og sukker. Lad det hele simre så længe tålmodigheden varer, men minimum 10 minutter.
  9. Tænd ovnen på den maksimale varme og sæt to bradepander ovenpå hinanden inde i ovnen (de fungerer som bagesten).
  10. Del pizzadejen i fire og rul dem papirstyndt ud.
  11. Kom en pizza op på et stykke bagepapir og fordel tomatsovsen og det ønskede fyld. På billedet er det asparges, semi-dried tomater, serrano skinke og mozzarella, men det er kun den egne fantasi der sætter grænserne. :)
  12. Træk bagepapir med pizza over på de varme bageplader og bag i cirka 10 minutter, mens du eventuelt forbereder næste pizza.

Pizzabunden er i øvrigt stadig lækker dagen efter så eventuelle rester kan sagtens spises til frokost.

Se andre pizzaopskrifter her:
Fuldkornspizza med hytteost, rucola og røget laks
Paleo pizza
Proteinpizza med “Spicy meatballs”
Spinatpizza
Bacon Pizza
Pizza med kantareller, pancetta og cheddar
Blomkålspizza med chorizo
Trøffelpizza
Frokost calzone

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger