Normalt er jeg ikke den store fan af pizza fordi man aldrig kan lave bunden sprød. Men her er det lykkedes og jeg er fan!

PizzadejTil 4 person(er)
- Gær15 g
- Lunkent vand4 dl
- Olivenolie1 spsk
- Salt1 tsk
- Fuldkornshvedemel300 g
- Fuldkornsdurummel200 g
- Tiop 00200 g
TomatsovsTil 4 person(er)
- Skarlotteløg1 stk
- Hvidløg2 fed
- Gulerod1 stk
- Tomatkoncentrart1 dåse
- Hakkede tomater1 dåse
- Oregano1 spsk
- Balsamico1 spsk
- Sukker1/2 tsk
- Olie
FyldTil 4 person(er)
- Som du ønsker
Fremgangsmåde
- Gæren opløses i lunkent vand i en skål.
- Olie og salt tilsættes og rør rundt.
- Kom alt melen i og æld dejen smidig på bordet.
- Dejen hæver et lunt sted i en halv til en hel time - men gerne mere.
- Imens laves tomatsovsen. Snit løg, hvidløg og gulerod.
- Kom lidt olie i en gryde og svits løg og hvidløg til de bliver glasklare.
- Lad tomatkoncentraten afgive sine aromaer ved at svitse den med et par minutter.
- Tilsæt guleroden, de hakkede tomater, oregano, balsamico og sukker. Lad det hele simre så længe tålmodigheden varer, men minimum 10 minutter.
- Tænd ovnen på den maksimale varme og sæt to bradepander ovenpå hinanden inde i ovnen (de fungerer som bagesten).
- Del pizzadejen i fire og rul dem papirstyndt ud.
- Kom en pizza op på et stykke bagepapir og fordel tomatsovsen og det ønskede fyld. På billedet er det asparges, semi-dried tomater, serrano skinke og mozzarella, men det er kun den egne fantasi der sætter grænserne. :)
- Træk bagepapir med pizza over på de varme bageplader og bag i cirka 10 minutter, mens du eventuelt forbereder næste pizza.
Pizzabunden er i øvrigt stadig lækker dagen efter så eventuelle rester kan sagtens spises til frokost.
Se andre pizzaopskrifter her:
Fuldkornspizza med hytteost, rucola og røget laks
Paleo pizza
Proteinpizza med “Spicy meatballs”
Spinatpizza
Bacon Pizza
Pizza med kantareller, pancetta og cheddar
Blomkålspizza med chorizo
Trøffelpizza
Frokost calzone