Spinatsalat med pomelo og æble

Frisk, lækker, sprød og sund salat med spinat, pomelo, æbler og ristede hasselnødder.

IngredienserTil 2-4 person(er)

  • Spinat, frisk150 - 200 g
  • Æbler2 stk
  • Pomelo1 stk
  • Hasselnødder100 g
  • Olivenoliesjat
  • Fransk æblecidereddikesjat
  • Citronsaftsjat

Fremgangsmåde

  1. Rist hasselnødder på panden eller i ovnen (160 grader indtil de er dejligt brune og skallen falder af). Gnub skallen af nødderne, fx med et rent viskestykke.
    Gem til senere.
  2. Skyl spinat. Hak groft. Hæld op i skål.
  3. Skyl æbler. Fjern kernehus. Skær i mundrette bidder, hæld op i skål sammen med spinat.
  4. Pil pomelo. Skær eller riv i mundrette bidder, hæld op i skål sammen med spinat og æbler.
  5. Hæld en sjat olivenolie, æblecidereddike og citronsaft over salaten.
    Bland godt sammen.
  6. Hak hasselnødder groft. Hæld over salaten.
    Bland godt.
  7. Og spis!
    Her har jeg serveret salaten sammen med et stykke frisk laks, som er vendt i kokosrasp, salt og peber og så stegt på pande i et par minutter på hver side.

Hvis du ikke helt ved hvordan du kan se om en Pomelo er moden eller ej, så kan jeg give dig et lille tip – den skal være omtrent ligeså blød som din pande, og farven skal være grøn-gullig. Det er i hvert fald hvad jeg går efter, og det virker (næsten!) hver gang.

<3

 

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger