Speltpizza

Vi laver tit pizza hjemme hos mig, og det er alle med alle mulige former for pizzabunde, fx blomkålsbund, tortilla bund, mandelmelsbund - her er min opskrift på en pizzabund lavet på speltmel. Opskriften er til to bradepander.

IngredienserTil 5-6 person(er)

  • øko gær50 g
  • lunken vand3 dl
  • olivenolie4 spsk
  • salt2 tsk
  • husk1 spsk
  • øko speltmel8-10 dl

Fremgangsmåde

  1. Hæld lunken vand op i en står skål, smulder gæren i vandet og rør rundt indtil gæren er opløst.
  2. Tilsæt olie og salt, rør rundt til salten er opløst.
  3. Tilsæt speltmel, ca. 1 dl. af gangen, og bland det godt sammen. Jeg bruger dejkroge.
  4. Tilsæt speltmel indtil du har en dej der er fast, men også en lille smule klistret. Jeg bruger dejkrogene indtil min håndmixer protesterer, og så ælter jeg dejen med hænderne indtil den har den ønskede konsistens (fast men en smule klistret).
  5. Lad dejen hæve i skålen med et viskestykke sig på et lunt sted i ca. 30 min.
  6. Imens kan du gøre toppingen klar. Jeg laver fx små mini kødboller af hakket oksekød, finthakker løg, champignon, hvidløg, chili og peberfrugt, hakker ananas groft og gør æggehviderne klar - det er nemlig hvad jeg bruger i stedet for ost!
  7. Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
  8. Gør to bradepander klar med bagepapir.
  9. Når dejen har hævet i ca. 30 min, tag den op af skålen og del den i to. Med en kagerulle, rul de to halvdele ud i den ønskede form, cirkler, firkanter, trekanter - hvad du nu har lyst til, og læg så dejen på bagepapiret som ligger på bradepanderne.
  10. Sæt så topping på pizzaen, herhjemme gør vi nogenlunde sådan: tomatpuré eller flåede tomater spredes ud over hele bunden, ønsket topping lægges på og så hælder jeg æggehvider over pizzaerne i stedet for ost.
  11. Bag pizzaerne i ovnen i ca. 35-40 minutter.
  12. Og HAPS!

Denne pizza er inspireret af Low Food Map. Jeg fandt den oprindelige opskrift her.

Flere opskrifter på pizza:

Trøffelpizza

Blomkålspizza med chorizo

Spinatpizza

Pizza med kantareller, pancetta og cheddar

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger