Speltboller

Jeg elsker at lave boller, hvor man kan lave dejen dagen i forvejen og slipper for dejfyldte og fedtede fingre. Derfor laver jeg ofte koldhævede deje som blot skal på køl og hæve til dagen efter. Nemmere bliver det nærmest ikke.

IngredienserTil 10 person(er)

  • Gær15 g
  • Lunkent vand5 dl
  • Salt1 1/2 tsk
  • Sirup1 spsk
  • Ryg- eller havregryn100 g
  • Hørfrø60 g
  • Græskar- eller solsikkekerner60 g
  • Speltmel450 g

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i en skål med lunket vand.
  2. Tilsæt de resterende ingredienser pånær melet. Vælg om du vil bruge ryg- eller havregryn samt græskar- eller solsikkekerner. Jeg har prøvet begge ting og de bliver fantastiske lige meget hvad.
  3. Bland det hele godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt.
  4. Tildæk skålen med film og sæt den på køl til dagen efter.
  5. Tænd dagen efter ovnen på 200 grader.
  6. Afsæt 10 boller på en bageplade med et par spiseskeer.
  7. Bag dem i ca. 20 minutter og nyd dem med kold smør ved søndagsmorgenbordet.

Opskrifter på nogle andre boller på bloggen:

Koldhævet 5-kornsboller

Teboller

Mysliboller sødet med dadler

Paleo boller

Tags:, , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger