Spaghetti med kødsovs look-a-like

Jeg har smidt næsten alle de kilo jeg havde taget på under graviditeten. De sidste par kilo er altid de sværeste at komme af med, så jeg er godt i gang med sund kost og motion! Jeg er ret inspireret af Anne Bech's kost og motion. Her får du min version af spaghetti med kødsovs look-a-like, spækket med masser af grøntsager og smager fantastisk. I øvrigt er det også en god måde at få grøntsager ned i børnene, da grøntsagerne ikke ses i kødsovsen! ;)

IngredienserTil 4-6 pers. person(er)

 • Gulerødder4 stk
 • Porrer2 stk
 • Løg1 stk
 • Smør50 g
 • Oksekød 6-10%500 g
 • Tomatpuré1 dåse
 • Flåede tomater2 dåser
 • Kanelstang1 stk
 • Lauerbærblade3-4 stk
 • Spidskål1 stk
 • Salt og peber

Fremgangsmåde

 1. Skræl og skær gulerødder i grove stykker. Gør det samme med porrer og løg. Husk dog at vaske porrerne grundigt, da jordrester kan gemme sig inde imellem lagene.
 2. Kom alle grøntsagerne i en blender og hak dem fin.
 3. Kom smør i en gryde og lad det smelte.
 4. Tilsæt de finthakkede grøntsager i gryden og lad dem falde lidt ned under omrøring.
 5. Tilsæt kødet og brun det af. Tilsæt derefter tomatpuréen.
 6. Tilsæt flåede tomater, fyld så den ene tomme dåse med vand og kom det over i gryden.
 7. Tilsæt lauerbærblade og kanelstang. Lad det simre i 1 time.
 8. Skær spidskålen i meget tynde strimler og server den som pasta. Hæld kødsovsen over, og spis med det samme.

TIP: Du kan også lynkoge spidskålen for at gøre det lidt mere spaghetti-agtigt. Jeg kan bedst lide den rå og sprød.

Tags:, , , , ,

Kommentér 4 kommentarer

Dine oplysninger

 1. Lyder vildt lækkert… kunne godt have brugt et billede, men på den anden side, kommer det ikke til at give mig præstationangst :-D

  • Shøle B. Offenbach Svar

   Kære Pia, beklager at billedet har været længe om at blive vist. Jeg havde lidt udfordringer med systemet, så billedet ikke var kommet på. Nu har jeg sørget for billedet og håber at det kan danne et indtryk af hvor let og lækkert maden er :)
   Rigtig god fornøjelse!
   Shøle

 2. Britt Svar

  Jeg bruger også spidskål som erstatning og savner faktisk ikke pastaen. Når jeg har strimlet det, så krammer jeg det med en passende mængde groft salt og lader derefter væsken dryppe fra – så får det lidt mere smag og en sprød, men alligevel mør konsistens. Hvis man har fået brugt for meget salt, kan man lige skylle i koldt vand, inden man sætter til afdrypning :-)

  • Shøle B. Offenbach Svar

   Hej Britt,
   Ja det er super ækkert at erstatte pasta med kål. Og tak for din fine fif! Det vil jeg prøve næste gang! :)