Spaghetti med kødboller

Det her er faktisk min kærestes opskrift. Han lavede den på vores tredje date. På trods af at han var præget af lidt præstationsangst over at lave mad til en madblogger, så formåede han at kreere en ret der gik lige i hvertet. Derfor fortjener den også en plads her på bloggen.

KødbollerTil 2 person(er)

  • Hakket oksekød400 g
  • Salt1 tsk
  • Oreogano1 spsk
  • Spidskommen1 knivspids
  • Tørret chili1/2 tsk
  • Hvidløg1 fed
  • Dijon sennep1 tsk
  • Æggeblomme1 stk
  • Olie2-3 spsk
  • Rasp2-3 spsk
  • Peber
  • Olie og smør til stegning

TomatsovsTil 2 person(er)

  • Hvidløg1 fed
  • Olivenolie1 spsk
  • Lille skalotteløg1 stk
  • Tørret chili1 knivspids
  • Oregano1 tsk
  • Flåede tomater1 dåse
  • Frisk basilikum1 håndfuld
  • Balsamico1-2 tsk
  • Salt og peber

Andet Til 2 person(er)

  • Spaghetti til 2 personer
  • Mozzarella1 stk
  • Parmesan

Fremgangsmåde

  1. Kødbollefars:
    Rør det hakkede kød sejt med salten. Tilsæt et finhakket hvidløg, oregano, chili, sennep, æg og olie. Tilsæt til sidst lidt peber og rasp. Sæt den på køl i en halv times tid imens du laver tomatsovsen.
  2. Tomatsovs:
    Svist hvidløg, skarlotteløg, chili og oregano. Tilsæt tomaterne uden at ødelægge tomaterne. Kernerne inde i tomaterne kan give syre til sovsen så derfor skal de først "ødelægges" lige inden servering. Lad det simre i en halv til en hel time.
  3. Retten samles:
    Form kødbollerne så de har en diameter som en 5 kr. Steg dem i smør og olie ved høj varm så de får en god stegeskorpe.
    Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
    Ødelæg tomaterne i tomatsovsen og smag til med basilikum, balsamico, salt og peber.
  4. Retten serveres:
    Vend en lille smule af tomatsovsen med pastaen og fordel den på to tallerkner.
    Fordel kødbollerne, top med tomatsovs, mozzarella som er hevet i stykker og friskrevet parmesan.
  5. Så er der serveret i bedste Lady og Vagabunden stil. Velbekomme :)
Tags:, , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger