Spaghetti carbonara uden fløde

Mmm - en italiensk klassiker er spaghetti carbonara. Her har jeg forsøgt at give et sundere og mindre vammelt alternativ til klassikeren.

IngredienserTil 2 person(er)

  • Spaghetti200 g
  • Rødløg1 stk
  • Hvidløg2 fed
  • Bacon125 g
  • Spinat100 g
  • Hvidvin1 dl
  • Parmesan50 g
  • Mælk1 dl
  • Asparges6 stk
  • Æg3 stk
  • Citronsaft
  • Basilikum

Fremgangsmåde

  1. Gør alle grøntsagerne klar. Hak rød og hvidløg. Knæk bunden af aspargeserne og skær dem i mindre stykker. Skyld spinaten grundigt.
  2. Kog spaghettien efter anvisningen.
  3. Steg baconen på en tør pande til det er sprød. Lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  4. Kom lidt olie på en pande og svits løg og hvidløg.
  5. Tilsæt asparges og spinat og kom hvidvinen på. Lad det simre et par minutter.
  6. I en skål ved siden af piskes æg, revet parmesan og mælk sammen.
  7. Når spaghettien er færdig hældes vandet fra og den kommes op på panden til løg og grøntsager. Del hele vendes godt rundt.
  8. Til sidst vendes den piskede æggemasse i. Kom det evt. tilbage på blusset for at "tykne" sovsen. Pas dog på med for meget varme, da det kan gøre at æggene bliver "scrambled".
  9. Server retten med den sprødstegte bacon, et skvæt citron og lidt basilikum.

Vidste du at du kan komme med Mad Kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 4 kommentarer

Dine oplysninger

  1. Ser lækkert ud :-) Rigtig carbonara er også uden fløde, så “uden fløde” i overskriften er unødvendig :-) Har gemt siden, sikke nogle lækre opskrifter!

    • Anja Friis Svar

      Hej Julia,
      Jeg troede faktisk den var med fløde og har tit oplevet den som virkelig vammel. Men nu ved jeg det forholder sig anderledes – TAK! Tak for at have gemt siden – vi håber du kan bruge den til noget ;)
      //Anja

  2. Spinat lyder som en sær tilføjelse! Men ellers lækkert med asparges!

    • Hej Mads,

      Det er faktisk ret lækkert med spinaten også. Jeg vil i hvert fald anbefale dig at prøve det :)

      Tak for din kommentar :)