Jordbæris – sorbet

Jeg elsker friske danske jordbær og jeg elsker is!! Hvorfor ikke så trylle en jordbær sorbet is frem?! Den er nem og tager ikke lang tid at lave...

Til person(er)

  • Jordbær (gerne danske)1 kg
  • Sukker350 g
  • Vand5 dl
  • Limesaft1 dl
  • Piskefløde1 dl

Fremgangsmåde

  1. Kog vand, sukker og limesaft sammen i ca.5 minutter. Afkøl det.
  2. Miks jordbærrene i en foodprocessor sammen med den afkølede sukkerlage og fløde.
  3. Kør isen i en ismaskine efter anvisning på maskinen. Jeg lavede den med Kitchen Aids’ ismaskine og der rørte jeg isen rundt i 30 minutter før jeg kom den i lufttætte plastik beholder for at fryse den ned.

TIP: Hvis du skal have gæster og vil servere din hjemmelavet is, er det bedst at lave den dagen før, da du kan risikere at isen er ikke blevet hel hårdt før servering. Denne is har det bedst med at være ude 10-15 minutter før servering.

Hvis du ikke har en ismaskine, skal du blot komme den i en plastik beholder og i fryseren. Du skal dog røre den jæventlig rundt (hver halve til hel time) indtil de begynder at fryse sig mere fast.

Find andre is her:
Passion og ananas ispinde
Paleo bananis i hjemmelavet chokoladeskål
Mango netarin granité
Flødeis med lakrids
Oreo-is
Laktosefri iskage med sprød bund
Mosters daim-is med Muttis twist

Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Tags:, , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger