Solbær macarons

Smukke solbær macarons - stærkt inspireret af søde Maja, som har bloggen Chocolat. Hvis ikke i kender hendes blog kan jeg varmt anbefale den. Dette er min version af hendes basisopskrift på macarons - her med solbær.

BundTil 10 person(er)

  • Mandelmel43 g
  • Flormelis75 g
  • Æggehvide1 stk
  • Sukker1 spsk

Solbær ganacheTil 10 person(er)

  • Fløde40 ml
  • Hvid chokolade80 g
  • Pulveriseret frysetørret solbær1 1/2 spsk

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 160 grader.
  2. Blend mandlerne til meget fint mel.
  3. Tilsæt flormelis og blend videre.
  4. Kom æggehviden og sukkeret i en skål og pisk langsom i ca. 1 minut. Derefter skal den have fuld gas i et par minutter til marengsen laver bløde toppe.
  5. Sigt mandelmelet ned i marengsen og vend det med en dejskraber (TIP fra Maja: Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange).
  6. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt 24 runde bunde ud på en bradepande med bagepapir.
  7. Lad dem hvile på køkkenbordet i en halv time.
  8. Tænd ovnen på 160 grader.
  9. Bag bundene i 12 minutter.
  10. Lad dem køle af før du parrer dem to og to og vender den ene af dem om.
  11. Lav ganachen ved at hakke den hvide chokolade fint og bringe fløden i kog. Kom fløden over chokoladen, lad det stå et par sekunder og rør derefter til al chokoladen er smeltet. Kom pulveriseret frysetørret solbær og smag til så det bliver som du ønsker det.
  12. Kom det i en sprøjtepose og fordel det på halvdelen af bundene og smæk den anden ovenpå.
  13. Nyd dem med de bedste mennesker omkring dig.
Tags:, , , , , , , ,

Kommentér 2 kommentarer

Dine oplysninger

  1. De ser skønne ud! Solbær er sådan et undervurderet bær, jeg er sikker på, at de gør sig rigtig godt sammen med den søde mandelmakron, det må jeg prøve :)

    • De smager lige så skønt som de ser ud! Som du siger så udgør den søde makron og de syrlige solbær en fantastisk kontrast til hinanden. Jeg håber du kaster dig ud i det Sofie – du vil ikke fortryde det. :)