Snebolde

Snebolde er klassisk julekonfekt. Her er et bud på hvordan de kan se ud.

Ingredienser til ca. 50 stk.Til 25 person(er)

  • Hvid chokolade100 g
  • Marcipan250 g
  • Blødt smør150 g
  • Rug eller havregryn150 g
  • Vaniljesukker1 tsk

PyntTil 25 person(er)

  • Chokolade efter eget valgca. 2-300 g
  • Kokosmel

Fremgangsmåde

  1. Smelt de 100 g. hvid chokolade over vandbad.
  2. Imens blander du de øvrige ingredienser.
  3. Tilsæt den smeltede chokolade og bland det godt igennem. Det er helt okay at bruge hænderne. De bliver fedtede, men det er bare en del af charmen. :)
  4. Tril massen til kugler og kom dem på køl løbende.
  5. Smelt den chokolde du ønkser at bruge. Jeg prøvede med mange forskellige (almindelig mørk smelte chokolade, 70% chokolade og mælkechokolade). Umiddelbart synes jeg at chokoladen med 70% blev en smule for voldsom og overtog smagen af de små kugler. Så mit bedste bud er nok mælke chokoladen. Men igen det er jo en smagssag og jeg vil lade det være helt op til jer :) Bemærk at mængden kan variere afhængigt af dit valg.
  6. Vend kuglerne i chokolade og kokos og stil dem på køl igen.
  7. Nyd dem kolde med en kop kaffe, mælk eller chailatte.
Tags:, , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger