Oliventapenade

Denne oliventapenade har jeg efterhånden lavet i en del år, og jeg er selv meget stor fan af den. Grunden til dette er, at den er utrolig nem at lave, og så minder den på ingen måde om det man kan købe i supermarkederne, og så synes jeg naturligvis at den smager fantastisk :) Jeg bruger den ofte som velkomst-snack sammen med lidt knækbrød, kiks,eller grønsagsstænger, men jeg bruger den også som "indmad" i fx. svinemørbrad eller kyllingebryst. Det var også denne oliventapenade vi havde med til Restaurant Day d. 18. august i år, hvor vi havde den på forret tallerkenen.

Artiskokcreme

En gang troede jeg, at jeg ikke kunne lide artiskok. Naturligvis blot fordi jeg ikke havde smagt det og ikke vidste hvad det var. Men det ændrede sig bestemt da jeg smagte artiskokcreme. En helt ny verden åbnede sig for mig. Artiskokkens verden ;) Jeg har eksperimenteret lidt for at finde den rette opskrift, men det viser sig jo at den er utrolig nem og simpel, så der er ingen undskyldninger for ikke at lave den selv. Denne artiskokcreme havde vi også med på Restaurant Day d. 18. august i år, hvor den bestemt også fik gode point af vores besøgende.

Kokoskage

Dejlig lækker kokoskage som også indeholder banan og chokolade. Den serveres bedst kold med et stort glas friskpresset appelsinjuice på en varm sommerdag!

Pærecrumble med chokolade

Pære belle helene er sådan ca. min yndlingsdessert. Hvorfor ikke prøve at twiste den en smule? Derfor kom jeg på denne pærecrumble med lækker chokolade og vanilje creme fraiche. De tre ingredienser er og bliver en godt match.

Nøddemuffins

Fantastiske nøddemuffins som ikke indeholder nogen former for mel. Jeg vil tilnærmelsesvis kalde dem sunde!

Græskarkernesmør

Her har du gode flerumættede fedtsyrer, zink og bla bla bla. Græskarkernesmør er vildt godt. Sindssygt nemt. Kom i gang.

Havregrynspletter

En lidt sundere version af de traditionelle amerikanske pandekager. De er bedst med lidt frugt og ahornsirup på. Namme!

Mandelsmør

Freaking-fucking-fantastic. Jeg er helt solgt. Mandelsmør kan sammenlignes med peanutbutter, men mandelsmør har en mere sød og cremet smag.

Kokostoppe med lakrids

Jeg beklager på forhånd alle mine opskrifter med lakrids - men jeg er afhængig! Den originale opskrift kommer fra Mette Blomsterberg og så har jeg selv fiflet lidt med lakridsen ;)

Mojito macarons

Jeg elsker mojitos!! Så hvorfor ikke prøve at få denne skønne drink ned i en macaron? Nøj de blev gode og smagen fejler ingenting. :)

Påskeæg med knas

Her kommer lidt mere påske lir fra Mad Kollektivet. Her er en lækker opskrift på marcipanæg med små stykker af hasselnødder vendt i karamel og nougat.

Påskeæg med skumfiduser

Måske en smule amerikansk men ikke desto mindre smager de godt og har smukke påske farver. En hyggelig lille beskæftigelse for en børnefamilie. De er helt klart til folk der godt kan lide søde sager - men hvem kan ikke det her i påsken? :)

Paleo Krymmel

Der er rigtig mange der spørger mig hvad jeg spiser til morgenmad, eftersom jeg ikke spiser brød, havregryn og andet med gluten/laktose. Jeg spiser tit det her hjemmelavede krymmel med mandelmælk (hjemmelavet selvfølgelig ;) ), bananer og rosiner, da det er sådan en nem og hurtig morgenmad! Det fungerer også som topping til dessert eller som snack i løbet af dagen.

Cupcake med jordbærmousse

Nogen gange har man bruge for lidt inspiration og spark for at komme i gang med at bage. Er du i det humør, så håber jeg at der er lidt inspiration at hente her med lækre billeder og opskrift som er nemt at gå til.

Paleo brød

Der findes et hav af opskrifter på paleo brød. Den som jeg deler med jer nu, er en opskrift som jeg personligt er meget glad for. Jeg har prøvet mig lidt frem og tilbage med forskellige nødder, kerner osv. og har på den måde fundet ud af hvad det er for en smag og konsistens jeg kan lide - og jeg opfordrer dig, til at gøre det samme.

Havre- og hasselnøddeflager

En måned efter Valentine's Dag - Det skal fejres! Selvom Valentine's Dag er glemt, skal det jo ikke holde os andre tilbage for at lave noget lækkert til vores dejlige kærester, mænd, ægtefæller... Så her er en opskrift på havre- og hasselsnøddeflager som kan bruges i mange forskellige sammenhæng. Her er de brugt som snack på blodappelsin creme.

Cool mint latte med lakridstop

Jep! Kong vinter er vendt tilbage med sne i lange baner. I hvert fald her i københavn. Mit trick til at holde varmen er en cool mint latte. Denne er en cool en af slagsen. ;)

Hvidvinsglaseret chorizo

Endnu en spansk sag fra Timm Vlademirs køkken. Hvidvinsglaseret chorizo er perfekt som en del af det spanske tapasbord eller som en lækker forret. Pølsen bliver dejlig mør og saftig. Give it a try!

Mojo – med peberfrugt og pinjekerner

De næste par dage kommer der lidt inspiration fra mit eget besøg i Timm Vladimirs køkken. En aften hvor de spanske tapasretter var i fokus. Her er spaniens svar på den italienske pesto. Mojo er en perfekt lille dip til stegt/grillet kød, fisk eller bare et stykke godt brød.

Knækbrød

Det kan ikke blive nemmere. Jeg elsker at lave disse knækbrød og have dem med som en snack i tasken.

Apple Crisps

Kan du li æbler? Kan du li chips? Så er hjemmelavede appel crisps lige noget for dig. Vi havde i lang tid tænkt på at prøve at lave vores egne æble chips, mem havde nok også en ide om at det ville være meget meget omstændigt og tidskrævende. Intet kunne være mere forkert.

Kikærtedeller

Nammi. Det er alt hvad jeg har at sige! Og så vil jeg gerne tilføje, at disse deller smager ligeså godt kolde som de gør varme - så de er rigtig gode til fx madpakken eller som en lille snack.

Hindbær appelsin smoothie

6 stykker frugt om dagen? Ja, jeg er nok ikke den eneste der ikke helt lever op til det krav. Men en smoothie er en virkelig god måde at få masser af lækker frugt på - og så er det tilmed et sundt og velsmagende mellemmåltid på sådan en lækker forårs dag i marts. :)

Lyserøde prinsesse kys

Nem dessert for både små og store prinsesser. Og hey, bare fordi den er nem, betyder ikke den smager dårligt. Alle mine gæster var fan af denne lille hyggelige sag til min føs'dag. Jeg skal samtidig lige advare mod at spise for mange, da kroppen kan gå i sukker-chok og have svært ved at sove. Jeg snakker af bitter, men sød, erfaring. :D

Paleo pandeklatter

Jeg har ledt efter en opskrift på pandekager uden mel og mælk med lys, lygte og lup i lang tid! Og endelig fandt jeg THE opskrift. Pandekager vil jeg måske ikke helt kalde dem.. nærmere pandeklatter. Men uanset navn, så smager de dælme dejligt.