Sprøde kikærter med citron og rosmarin

It's snack time - og endda en af de sunde af slagsen. Jeg synes det er fantastisk, at lave snacks som er lækre og smagfulde, hvor man rent faktisk kan tillade sig at spise dem uden at få dårlig samvittighed. Jeg har set en del eksempler på sprøde kikærter. De fleste er med paprika og cayenne eller chili. Jeg har nu valgt at gå i en helt anden grøft, og faktisk er mine sprøde kikærter med citron og rosmarin inspireret af disse Snacknødder med lime og rosmarin. It's a must try! De kan både bruges som salat topping i stedet for brødcroutoner, som mellemmåltid, til velkomstdrinken når der kommer gæster eller bare som en aftenssnack.

Hjemmelavet salsa

Når man laver mexicansk mad, så er det obligatoriske tilbehør selvfølgelig salsa! Her er min opskrift på en lækker salsa, som ikke er stærk og derfor også børnevenlig - du kan selvfølgelig spice den op ved at tilføje mere chili - og så er den også super nem at lave! Det hele bliver bagt i ovnen hvilket giver tomaterne en meget intens og sødlig smag - mums siger jeg bare.

Sund snickerskage

Jeg er altid på udkig efter en opskrift på kage eller andet sødt, som ikke er sprængfyldt med fx sukker, gluten eller laktose. Her har jeg fundet en opskrift på en sund snickerskage! Jeg er er helt vild med den!

Sprøde friterede løgringe

Der er ikke noget bedre end burger på en tømmermændsdag. Hvad der dernæst er endnu bedre er hvis man har overskud til at lave friterede løgringe til. Nøj hvor gør det godt - helt ind i tømmermændssjælen!

Speltpizza

Vi laver tit pizza hjemme hos mig, og det er alle med alle mulige former for pizzabunde, fx blomkålsbund, tortilla bund, mandelmelsbund - her er min opskrift på en pizzabund lavet på speltmel. Opskriften er til to bradepander.

Verdens bedste humus

Der er intet bedre end en god humus til frokost :) Hjemme hos mig bliver det nærmest spist hver weekend for tiden. Det er nemt, lækkert og så smager det bare vildt godt!

Guacamole med tomat

Jeg ELSKER ELSKER ELSKER guacamole - og specielt denne her med tomat. :) Den er spicy, frisk og cremet. MUMS mine tænder løber helt i vand ved at sidde og skrive det her. :D

Rugbrødschips

Dette er nok verdens nemmeste og lækreste måde at få brugt det sidste af dit rugbrød på. Forleden stod jeg med et halvt rugbrød som var tørt, trist og kedeligt. I stedet for at kyle det ud, valgte jeg at skære det i helt tyde skiver, pensle med lidt olie og et drys havsalt og smidt i ovnen. Et voilà - sprøde og lækre rugbrødschips på et kvarter. Jeg serverede dem til et blødkogt æg med bacon og basilikum mine gæster var meget begejstrede. Specielt min kære mutti, som jo lige pludselig så en måde hvorpå dét at spise chips blev lidt sundere. :) Chipsne kan serveres i uendelighed fx til tapas, brunch eller som brødet til en forret.

Parmaskinkeruller

Jeg er fan af små snacks. Derfor elsker jeg også disse parmasinkeruller som efter min mening er fyldt med alt det bedste. Lækker oliventapanade, sprøde pinjekerner, semidried tomater og rucola. Fantastisk til tapasbordet, brunch eller som en nem forret. Det er lidt en ret som er lavet på gefülen, så jeg beklager der ikke er mål på ingredienserne. Men det skulle være til at regne ud hvor meget man ca. skal bruge.

Julehjerter med hindbærmarmelade

Disse småkager kalder jeg for julehjerter, og du kan skabe din helt egen opskrift ved at vælge en anden udstikker form og yndlings marmelade. Jeg valgte at lave hjerterformede småkager med hindbærmarmelade, som er med til at give dem en god syrlig smag og flot look.

Nemme pebernødder

Jeg er slet ikke vild med de pebernødder man kan købe ude i butikkerne. Faktisk er jeg slet ikke vildt med pebernødder! Jeg kastede mig dog alligevel ud i dette projekt, fordi det så ud til at være et hyggelig mor-datter-bage-projekt! Det endte dog med, at pebernødderne smagte SÅ godt, at jeg spiste det meste af dem. Så nogle gange skal man bare give det en chance...

Brændte mandler

Vi skyder vores julekalender i gang med en klassiker. En klassiker som man ikke kan komme udenom i julen, hvadenten man møder duften af dem på en tur på Strøget eller man er overskudsagtig og laver dem selv. Satser du på at lave dem selv kan du få opskriften på brændte mandler her :)

Paleo bananmuffins

Jeg er begyndt at forsøge mig frem med lidt mere paleokost end jeg har været vant til. Men selvom man spiser sundere forsvinder ens lækkersult altså ikke. Derfor har Eik og jeg lavet disse mega lækre paleo bananmuffins. De smager virkelig godt og kan sagtens gøre sig ud for en helt normal muffin.

Braiserede porrer

Bliv inspireret af denne enkle og super lækre opskrift på braiserede porrer som er det perfekte tilbehør til både rødt kød, kylling og fisk!

The Muffuletta Double Sub

Denne Muffuletta Double Sub er vores fortolkning af den klassiske amerikanske arbejder sandwich. The Muffuletta blev opfundet af en siciliansk immigrant i New Orleans og muffuletta var egentlig betegnelsen for det brød der blev brugt. Vi har dog valg at bruge baguette i stedet for muffuletta-brød for at prøve at fortolke den på vores egen måde.

Dadelbar med nødder

For nyligt er jeg begyndt at dyrke crossfit. Jeg må indrømme, at jeg synes det er møg hårdt og ofte er det svært at tilrettelægge min mad så det passer med min sene træning. Derfor er jeg begyndt at lave disse fantastiske dadelbarer, fyldt med energi, og perfekt en snack før træning. De er nemme at lave og super velsmagende. Og vigtigst af alt, så kan du variere dem i det uendelige. Det er kun fantasien der sætter grænserne.

Broccolisalat med miso og ingefær

Da jeg var gravid så jeg Louisa Lorang lave den her salat på Go' Appetit.. og lige siden har jeg tænkt "dét skal jeg lave!!" - så da jeg var så heldig at få en pakke Clearspring Hatcho Miso fra naturesource.dk tænkte jeg med det samme "broccolisalaten!". Så nu, 4 måneder efter, har jeg ENDELIGT fået lavet den her supre lækre og sprøde broccolisalat med miso, ingefær, lime og ristede sesamfrø.

Æggesandwich med rejer

Meget moderne udgave af en sandwich med æg og rejer! Jeg laver jo ret meget mad med kun æggeblommen.. 'hvad skal man så bruge æggehviderne til?' tænkte jeg.. jamen den skal man da bruge til en æggesandwich! p.s. du kan også bruge hele æg

Sprøde bønnefritter

Mange er en smule stivelse forskrækket, så hvad finder man på når fritterne ikke kan bestå af pommes :) Disse bønnefritter tog fusen på mig. Virkelig lækre og kan snildt opveje for de klassiske kartofler.

Lakridsmandler

Über-lækre-super-fantastiske lakridsmandler. Så nemme at lave og en sund snack når den lille sult melder sig.

Soyaristede mandler

Super lækre soyaristede mandler som har den salte smag uden brug af salt. Lækker som snack eller som knasende sprødt indslag til din salat.

Paleo Pebernødder

Jeg elsker julekrydderierne, og fik lyst til pebernødder. Jeg er ikke særlig glad for "normale" pebernødder, så jeg kastede mig ud i at google opskrifter på paleo pebernødder og fandt så ud af, at der ikke er noget engelsk ord over for pebernødder, andet end "small christmas cookies". Men altså, jeg endte da med en opskrift som jeg selv synes er ret god.

Paleo chokolademuffins

Jeg indrømmer gerne, at jeg spiser de her muffins til morgenmad. Og nu skal jeg fortælle dig hvorfor: kakaobønnen indeholder noget der hedder flavonoider. Flavonoider menes at have positive helbredseffekter, så som at styrke immunsystemet og beskytte kredsløbet samt beskytte mod sygdomme som for eksempel kræft og hjerte-kar sygdomme. Så, kom i gang med at bage de her muffins. En om dagen holder lægen af vejen (noget i den stil..)!

Rødkålssalat med klementiner

Jeg kan ligeså godt indrømme, at jeg ikke er den store julefrokost-spiser eller -tilhænger. Derfor aner jeg virkelig intet om julefrokoster.. udover, at der spises svin, leverpostej og frikadeller - og at snaps er en vigtig del af det. Jeg stod i Netto og tænkte "hm.. hvad kan jeg bruge til at lave en salat?" - og her er resultatet. En frisk juleinspireret rødkålssalat med klementiner, granatæble og ristede hasselnødder.

Penguin Army

Inspireret af billeder jeg har set på nettet, men uden at vide præcis hvad ingredienserne var, har jeg nu fået lavet min egen lille "Penguin Army". Perfekt som en lille festlig appetizer ;)

Bacon Pizza

Jeg havde min lillesøster på besøg for noget tid siden, og vi er begge to ret glade for bacon. Vi fik derfor den GENIALE idé, at lave en pizza hvor bunden er lavet af bacon!

Dadler i baconsvøb

Lækker nem appetizer / side-dish. De er faktisk så lækre at mine gæster nåede at spise dem alle før der blev taget billede af dem.