Oksemørbrad sandwich med chimichurri

Der er mange forskellige opskrifter på chimichurri, og de er sikkert alle gode på hver sin måde. Denne version synes jeg er helt fantastisk, og inspirationen til den stammer fra vores tur til Argentina for nogle år tilbage. Sammen med oksemørbrad i en sandwich går man ikke helt galt i byen.

Salsa Roja (salsa af ristede tomater)

Jeg har været så heldig, at få fingrene i en bog sprængfyldt med mexicanske opskrifter! Den hedder 'Ægte Mexicanske Tacos' og forfatteren er Malin Erikson. Bogen er spækket med vildt lækre opskrifter, og billeder som virkelig får din mund til at løbe i vand, fotografen er Åsa Dahlgren og bogen er udgivet hos Nyt Nordisk Forlag. Jeg har afprøvet den her opskrift på salsa, som minder faktisk meget om den måde jeg selv laver salsa på - og derfor er jeg da også helt klart ret vild med den her opskrift ;) I Mexico bruger man en såkaldt comal, en tynd lerpande når man rister tomater og chilier. I Denne opskrift må ingredienserne gerne blive lidt sortnistrede i skallen - det gør bare salsaen fyldigere og dybere i smagen.

Hjemmelavet salsa

Når man laver mexicansk mad, så er det obligatoriske tilbehør selvfølgelig salsa! Her er min opskrift på en lækker salsa, som ikke er stærk og derfor også børnevenlig - du kan selvfølgelig spice den op ved at tilføje mere chili - og så er den også super nem at lave! Det hele bliver bagt i ovnen hvilket giver tomaterne en meget intens og sødlig smag - mums siger jeg bare.

Hjertesalat med mormor-dressing

Jeg elsker salat. I min verden, er der ikke et måltid uden salat. Her er en opskrift på en lækker sommersalat, der passer perfekt til sommerens grillaftener, eller de dystre vintermåneder, med mormor-dressing.

Bearnaise sauce a la Bo Bech

Min søde kæreste Klaus har introduceret mig for den hjemmelavede bearnaise sauce. Jeg må indrømme, at jeg ikke har turde kaste mig ud i projektet selv endnu. Pt. står jeg stadig som observatør på sidelinjen. Han får det sjovt nok til at se så nemt ud. Er sikker på du kan gøre det samme.

Som inspiration ser Klaus hver gang denne video af Bo Bech der også får det til at se legende let ud at lave bearnaise sauce. Gør det samme og hav altid en backup bearnaise ved håneden. På den måde slipper du for svedperler på panden, hvis det skulle mislykkedes. :)

God fornøjelse!

Verdens bedste humus

Der er intet bedre end en god humus til frokost :) Hjemme hos mig bliver det nærmest spist hver weekend for tiden. Det er nemt, lækkert og så smager det bare vildt godt!

Guacamole med tomat

Jeg ELSKER ELSKER ELSKER guacamole - og specielt denne her med tomat. :) Den er spicy, frisk og cremet. MUMS mine tænder løber helt i vand ved at sidde og skrive det her. :D

Edamame humus

Humus er efterhånden lavet i 100 afskygninger og her er endnu et forsøg på at gøre humusen anderledes. I denne variant er der brugt de populær edamamebønner. En fordel ved at bruge edamamebønner er at man slipper for iblødsætning af kikærter dagen inden. Så man kan vel kalde denne edamame humus for en lynmus. :) Den smager dejligt til brød, kylling eller fisk.

Broccolisalat med miso og ingefær

Da jeg var gravid så jeg Louisa Lorang lave den her salat på Go' Appetit.. og lige siden har jeg tænkt "dét skal jeg lave!!" - så da jeg var så heldig at få en pakke Clearspring Hatcho Miso fra naturesource.dk tænkte jeg med det samme "broccolisalaten!". Så nu, 4 måneder efter, har jeg ENDELIGT fået lavet den her supre lækre og sprøde broccolisalat med miso, ingefær, lime og ristede sesamfrø.

Ramsløgsmør

Forleden var jeg på ramsløgjagt i Søndermarken i Valby. Det var super hyggeligt at gå og lede efter den karakteristiske hvidløgsduft fra de brede tynde blade. Jeg besluttede mig for at lave lækker ramsløgsmør som jeg kunne bruge på min laks om aftenen.

Paleo Bearnaise

En dejlig simpel, nem og velsmagende bearnaise sauce. Min kæreste, som ellers ELSKER Knorr versionen, har endda godkendt denne paleostyle bearnaise.

Farverig tomatsalsa

Tomatsalsa er en af de ingredienser der er uundværelige i det maxikanske køkken. Jeg indrømmer, at jeg som ofte køber det færdiglavet, men det ændre sig fra dags dato. Wow hvor er det SÅ meget bedre når det er hjemmelavet og man ved hvad der er i.

Basilikumpesto

Basilikumpesto kan jo bruges til nærmest alt! På brødet, som dressing, i pastaen, som dip - ja det er nok kun fantasien der sætter grænserne :)

Oliventapenade

Denne oliventapenade har jeg efterhånden lavet i en del år, og jeg er selv meget stor fan af den. Grunden til dette er, at den er utrolig nem at lave, og så minder den på ingen måde om det man kan købe i supermarkederne, og så synes jeg naturligvis at den smager fantastisk :) Jeg bruger den ofte som velkomst-snack sammen med lidt knækbrød, kiks,eller grønsagsstænger, men jeg bruger den også som "indmad" i fx. svinemørbrad eller kyllingebryst. Det var også denne oliventapenade vi havde med til Restaurant Day d. 18. august i år, hvor vi havde den på forret tallerkenen.

Artiskokcreme

En gang troede jeg, at jeg ikke kunne lide artiskok. Naturligvis blot fordi jeg ikke havde smagt det og ikke vidste hvad det var. Men det ændrede sig bestemt da jeg smagte artiskokcreme. En helt ny verden åbnede sig for mig. Artiskokkens verden ;) Jeg har eksperimenteret lidt for at finde den rette opskrift, men det viser sig jo at den er utrolig nem og simpel, så der er ingen undskyldninger for ikke at lave den selv. Denne artiskokcreme havde vi også med på Restaurant Day d. 18. august i år, hvor den bestemt også fik gode point af vores besøgende.

Jack Daniels marineret svinemørbrad

Grill sæsonen har nået sidste kapitel for i år - og denne marinade er endeligt blevet som ønsket. Resultatet er en karamel-røget burbon smag, der snildt kan justeres i styrke alt efter hvor meget burbon man er til.

Kyllinge-pakker med parmaskinke og “orange”-puré

Så blev det endnu engang tid til at tømme køleskabet, og det var så denne ret der kom ud af det. Rimelig simpel (synes jeg) og stadig lækker og sund. Det er måske en fordel at man ikke er alt for fummelfingret når man skal pakkerne kyllingerne "fint ind" :)

Rødbedepesto

Smuk pink rødbedepesto som kan nydes til et godt stykke brød, i en sandwich eller som dyppelse til aftensmaden. Lige meget hvad du vælger kan det ikke gå galt.

Græskarkernesmør

Her har du gode flerumættede fedtsyrer, zink og bla bla bla. Græskarkernesmør er vildt godt. Sindssygt nemt. Kom i gang.

Paleo mayo

Det her er opskriften på en simpel paleo mayonnaise dressing. Jeg bruger denne opskrift til fx at lave chilimayo som, vi jo alle ved, er røvgodt til pomfritter og andre bagte rodfrugter.

Mojo – med peberfrugt og pinjekerner

De næste par dage kommer der lidt inspiration fra mit eget besøg i Timm Vladimirs køkken. En aften hvor de spanske tapasretter var i fokus. Her er spaniens svar på den italienske pesto. Mojo er en perfekt lille dip til stegt/grillet kød, fisk eller bare et stykke godt brød.

Nem tomatsauce

Den her tomatsauce er vildt nice. Den er simpel og velsmagende, og den passer perfekt til din hjemmelavede pizza (eller pasta).