Sarah Bernhardt kager

Dette er mit første forsøg med de lækre Sarah Bernhardt kager, og de blev heldigvis en succes. Jeg valgte at være lidt kreativ og lave lidt forskellige varianter - den klassiske med blå violer, en med mocca creme, en med hindbær drys og en med lakrids pulver - hvilken en bliver mon din favorit? - Opskriften er ca. til 30 stk.

Ingredienser (standard)Til 10 person(er)

  • Piskefløde 38%2,5 dl
  • Mørk chokolade (50% kakao)100 g
  • Makroner (4 cm i diameter)30 stk
  • Mørk smeltechokolade150 g
  • Blå violer (til pynt)

VarianterTil 10 person(er)

  • Kaffe2 spsk
  • Frysetørret hindbær (til pynt)
  • Lakridspulver / granulat (til pynt)
  • Kakaopulver (evt. nesquick) (til pynt)

Fremgangsmåde

  1. Hæld fløden i en gryde og kog den op, og smelt derefter de 100 g chokolade deri, og rør rundt ved lav varme i ca. 5 min.
  2. Hæld cremen over i en skål og lad den stå på køl i ca. 4 timer, eller til den er stivnet. Hvis du også ønsker at lave varianten med mocca creme indeni, fordeles chokoladecremen i to skåle, og kaffen tilsættes inden cremen sættes på køl. Jeg brugte en stærk espresso kaffe, og målene passer til ca. halvdelen af portionen.
  3. Når chokoladecremen er stivnet, piskes den let op, og fordeles på makronerne. Jeg puttede cremen i en sprøjtepose, men det havde nok været ligeså let blot at fordele cremen med en kniv eller teske, da jeg alligevel rettede toppene til bagefter med en smørekniv.
  4. Toppene sættes på køl igen, evt. i fryseren.
  5. Chokoladen smeltes over vandbad, og kagerne tages ud af fryseren og dækkes på toppen med smeltet chokolade. Jeg brugte blot en teske til at hælde og fordele chokoade ud over toppen. Pynt straks efter med enten lidt blå violer, frysetørret hindbær, kakao- eller lakridspulver.
  6. Sæt kagerne på køl igen, gerne i fryseren. De skal blot tages op kort tid før de skal serveres.

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger