Low FODMAP-venlig tunsalat

Nøj! Jeg kunne spise denne low FODMAP-venlig tunsalat hver dag! Jeg har både spist den til frokost, en rest som en del af min morgenmad og som en eftermiddagssnack :) It works! All day - every day :)

Grøn spinatsalat med ærter, asparges & dijondressing

Jeg smagte denne grønne spinatsalat med frisk bælgede ærter, sprøde asparges og dijondressing da jeg var i sommerhus med mine to skønne veninder. Det er faktisk min venindes opskrift, men jeg har fået lov ti at dele den med jer. Jeg er virkelig blevet fan af den og har levet den to gang siden :) Vi spiste den i øvrigt som tilbehør til en grillet bøf, så hvis du serverer mere til din ret, er der til flere personer i denne portion.

Sprøde kikærter med citron og rosmarin

It's snack time - og endda en af de sunde af slagsen. Jeg synes det er fantastisk, at lave snacks som er lækre og smagfulde, hvor man rent faktisk kan tillade sig at spise dem uden at få dårlig samvittighed. Jeg har set en del eksempler på sprøde kikærter. De fleste er med paprika og cayenne eller chili. Jeg har nu valgt at gå i en helt anden grøft, og faktisk er mine sprøde kikærter med citron og rosmarin inspireret af disse Snacknødder med lime og rosmarin. It's a must try! De kan både bruges som salat topping i stedet for brødcroutoner, som mellemmåltid, til velkomstdrinken når der kommer gæster eller bare som en aftenssnack.

Cebolla Desflemada (saltede løg)

Jeg har været så heldig, at få fingrene i en bog sprængfyldt med mexicanske opskrifter! Den hedder 'Ægte Mexicanske Tacos' og forfatteren er Malin Erikson. Bogen er spækket med vildt lækre opskrifter, og billeder som virkelig får din mund til at løbe i vand, fotografen er Åsa Dahlgren og bogen er udgivet hos Nyt Nordisk Forlag. I bogen er der rigtig mange spændende og anderledes opskrifter på tilbehør til tacos og andet mexicansk mad, og lige den her opskrift fangede altså mit madhjerte, fordi jeg aldrig nogensinde har smagt noget der ligner - og jeg var helt vild med de her saltede løg!

Lun auberginesalat med tomater

Denne auberginesalat med tomater så dagens lys på vores tur til Tyrkiet i sidste uge. Vi var på flere madmarkeder i løbet at ugen - lige efter mit madhjerte. Vi spiste salaten som tilbehør til et stykke virkelig godt lammekød.

Hjertesalat med mormor-dressing

Jeg elsker salat. I min verden, er der ikke et måltid uden salat. Her er en opskrift på en lækker sommersalat, der passer perfekt til sommerens grillaftener, eller de dystre vintermåneder, med mormor-dressing.

Fennikelsalat med æbler og bacon

Jeg elsker fennikel fordi den har en fantastisk smag af lakrids... Og det er jeg jo virkelig fan af! I denne salat har jeg kombineret den med æbler, bacon og citronolie. Det er en super sprød salat der vækker alle smagsløg.

Forret med parma og fersken

Denne forret kom sig egentlig af, at jeg ville lave en lækker salat med parma og fersken. Men da jeg stod med ingredienserne blev det i stedet til små salat-hapsere fyldt med saltet parma, sød fersken og dijonmayo. MUMS!

Tomatsalat med mozzarella

For mig er sommeren lig smukke, farverige og smagfulde tomater, der indbyder til den perfekte tomatsalat med mozzarella og masser af basilikum. Mums!

Rejecocktail i glas

Jeg er virkelig fan af mine små nye glas. De er perfekte til picnic fordi de er nemme at transportere og portionsanrette. Glassene er fyldt med hvidløgsrejer, mango, avocado, salat, agurk og en skive citron. Lækre ingredienser der giver en anderledes rejecocktail.

Sommersalat – den grønne

Hvis du valgte at lave retterne fra sidste uges tema "Novruz", er jeg sikker på du er udmattet og har brug for noget der er let og mættende. Derfor har jeg valgt at lave en salat der fokuserer på de flotte grønne farver med en lille strefj af gule tomater, som giver en fantastisk smag til hele salaten. Sommersalaten er rigtig god som tilbehør til kødretter og grill.

Rødkålssalat med klementiner

Jeg kan ligeså godt indrømme, at jeg ikke er den store julefrokost-spiser eller -tilhænger. Derfor aner jeg virkelig intet om julefrokoster.. udover, at der spises svin, leverpostej og frikadeller - og at snaps er en vigtig del af det. Jeg stod i Netto og tænkte "hm.. hvad kan jeg bruge til at lave en salat?" - og her er resultatet. En frisk juleinspireret rødkålssalat med klementiner, granatæble og ristede hasselnødder.

Spidskål-edamame salat

Denne spidskål-edamame salat er i den grad inspireret af den klassiske broccolisalat. Salaten opstod da der ikke var broccoli i butikken, så vi skulle tænke kreativt på stående fod. Dette er hvad der kom ud af det og det smager møg godt!

Krydret tomatsalat med bønner og avocado

Hvis der står grillmad på menuen i det lille hjem, sker det meget ofte at det er denne lidt anderledes tomatsalat der serveres som tilbehør. Den indeholder lidt af det hele og mætter fantastisk og nå ja, så passer den - ifølge os - til det meste vi kan finde på at smide på en grill en varm sommeraften.

Salat med blåbær og dressing

I denne tid er året kan du få friske kinakål og blåbær. Brug de to ting sammen i en frisk salat med en let og syrlig dressing. En rigtig god alternativ til almindelig salat når der skal grilles...

Grøn bønnesalat med pærer

I tirsdags fik jeg min månedlige kasse fra Aarstiderne. I kassen var der bland andet grønne bønner og søde små Ercolini pærer. Jeg tænkte med det samme at de to ingredienser kunne kombineres i en lækker salat. Her er så resultatet :)

Hindbærsalat

Super frisk og lækker hindbærsalat med sprød spinat, basilikum, bacon og selvfølgelig søde hindbær. Perfekt til sensommerens grillaftener.

Kartoffelsalat med hytteost og rejer

Sommeren er stadig over Danmark, hvilket også betyder lækre danske kartofler. Her er de brugt i en lækker kartoffelsalat med hytteost og rejer. Den er inspireret af den græske tzatziki og er super lækker!

Lakridskylling med broccolisalat

Nem, lækker og sund aftensmad - det var hvad der kom ud af min fantasi en sen onsdag eftermiddag. Denne lakridskylling med broccolisalat er MEGET mættende og fuld og dejlige smagsoplevelser.

Rødbedesalat

Det kunne ikke være mere enkelt og smukt og så smager det helt fantastisk. Find den store skål frem og se at komme i gang med rivehjernet. God fornøjelse!