Rugotto med æbler, kylling og kål

Mmmm det er lækkert det her. Endnu et eksperiment med den klassiske italienske ret risotto - her med rugkerner. Masser af bid og mæthed ved bare en enkelt portion.

IngredienserTil 2 person(er)

  • kyllingebryst (en rest fra dagen før kan sagtens bruges)1 stk
  • Rapsolie2 spsk
  • Knækkede rugkerner50 g
  • Skarlotteløg, fintsnittet1/2 stk
  • Æble, skåret i mundrette stykker1 stk
  • Kyllingefond (el. vand med bouillonterning)3 dl
  • Æblemost1 dl
  • Revet parmesan50 g
  • Porre, fintsnittet1 stk
  • Frisk timian4 stænger
  • Revet ingefær1 spsk
  • Valgfri kål til topping, skåret i tynde strimler1/4 stk

Fremgangsmåde

  1. Varm olien i en tykbundet gryde og tilsæt rugkernerne. Varm dem igennem et par minutter.
  2. Tilsæt løg og æbler og lad det svitse med i et par minutter.
  3. Tilsæt fond og æblemost og lad det simre i 10 minutter.
  4. I mens steges kyllingebrystet sprødt på en pande ved siden af.
  5. Når det er færdigt rives det i mundrette trævler og opbevares varmt til det skal i retten.
  6. Efter de første 10 minutter tilsættes porre, parmesan og timian og retten simre i yderligere 10 minutter. Husk at røre jævnligt.
  7. Til sidst tilsættes kylling og ingefær, og der smages til med salt og peber.
  8. Retten serveres i en skål med det fintsnittede kål på toppen. Mums!
Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger