Rugbrødschips

Dette er nok verdens nemmeste og lækreste måde at få brugt det sidste af dit rugbrød på. Forleden stod jeg med et halvt rugbrød som var tørt, trist og kedeligt. I stedet for at kyle det ud, valgte jeg at skære det i helt tyde skiver, pensle med lidt olie og et drys havsalt og smidt i ovnen. Et voilà - sprøde og lækre rugbrødschips på et kvarter. Jeg serverede dem til et blødkogt æg med bacon og basilikum mine gæster var meget begejstrede. Specielt min kære mutti, som jo lige pludselig så en måde hvorpå dét at spise chips blev lidt sundere. :) Chipsne kan serveres i uendelighed fx til tapas, brunch eller som brødet til en forret.

IngredienserTil 6-12 person(er)

  • Daggammelt skær selv rugbrød
  • Raps- eller olivenolie
  • Flaget havsalt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Skær rugbrødet i tynde tynde skiver og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Pensl med olie og salt og bag dem ca. 8-15 minutter til de er sprøde. Hold hele tiden øje med dem da bagetiden varierer afhængigt af hvor tyndt brødet er skåret.
  4. Lad dem køle af og bræk dem evt. i mindre stykker.

Hvis ikke alle dine chips bliver spist kan de opbevares i en lufttæt beholder i et par dage. Har de evt. mistet lidt sprødhed tager det ikke skade af at blive bagt sprødt igen. :)

Tags:, , , ,

Kommentér 2 kommentarer

Dine oplysninger

  1. Hej Anja.

    Enig, en god måde at bruge det gamle brød. Selv springer jeg faktisk olien over, og lader den være i ovnen ved kun 100 grader til det er færdigt. Lækkert og sprødt :-)

    • Hej Gastroland ;)
      Tak for fiffet. Det må prøves næste gang. Hvor længe giver du det ca.? Har lidt en tendens til at miste tålmodigheden nemlig :D