Rugbrød a la Meyers

Gode ting tager tid! Det samme gælder for dette lækre rugbrød. Processen er absolut ikke svær, men det tager lige et par dage at lave...

RugsurdejTil 2 stk person(er)

  • Koldt vand6 dl
  • Gær15 g
  • Rugmel800 g

Dag 2Til 2 stk person(er)

  • Koldt vand1 l
  • Rugkerner500 g
  • Solsikkekerner250 g
  • Hørfrø250 g

Dag 3Til 2 stk person(er)

  • Havsalt50 g

Fremgangsmåde

  1. Dag 1
    Hæld koldt vand i en skål og opløs gæren i vandet. Bland rugmel i væsken og dæk dejen med et klud og opbevar ved stuetemparatur i 48 timer.
  2. Dag 2
    Bland vand, rugkerner, solsikkerkerner og hørfrø i en skål. Lad dette stå i blød ved stuetemperatur i 24 timer.
  3. Dag 3
    Bland surdejen og kerneblandingen sammen og tilsæt havsalt. Smør rugbrødsformene med solsikkeolie og fordel dejen mellem de to. Lad dem hæve i 1 time før du kommer dem i ovnen.
  4. Bag rugbrødene ved 180 grader i ca. 1 time og 20 minutter.

PS. Til opskriften kan man bruge mørk malt, som jeg ikke brugt denne gang. Det skal blot tilsættes på samme tid som havsalt.

Anja har også lavet denne opskrift med hendes egne justeringer. Det kan du se her.

Læs også;

Rugbrødsboller med mørk chokolade

Tags:, , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger