Røget laks med lun salat og æggekage

Lækker forårsret med røget laks, knasende sprød lun salat og en lækker æggekage.

Til 2-3 person(er)

  • hjertesalat (hoved)1 stk
  • brune champignon250 g
  • squash1 stk
  • forårsløg1 bundt
  • salt og peber1 knivspids
  • smør til stegning
  • øko æg6 stk
  • koldt vand½ dl
  • selleri salt1 tsk
  • smørtil stegning
  • røget laks150 g

Fremgangsmåde

  1. Til den lune salat: bræk salatbladene af salathovedet og skyl og skær dem i mundrette bidder og læg til side i en skål, skyl champignonerne og skær dem i kvarte og læg til side i en skål, skyl og og skær squashen i mundrette bidder og læg til side i en skål, rens og snit forårsløg i skiver og læg til side i en skål.
  2. Tag en pande, gerne en stor en, smelt en klat smør ved middelvarme og hæld champignonerne på panden. Svits dem i et par minutter og tilsæt så squashen. Lad det stå og stege i 5-10 minutter, og rør rundt engang imellem.
  3. Imens ovenstående steger på panden, piskes æg, vand og selleri salt sammen i en skål.
  4. Varm en anden pande på middelvarme med en klat smør, når smørret er smeltet hæld da æggemassen på panden og steg det som en normal æggekage (dvs. vend den når den er blevet fast i konsistensen og har fået en smule farve på bunden).
  5. Når champignon og squash har stegt i 5 - 10 min. tilsæt da forårsløg, og lidt salt og peber. Bland det hele godt sammen og lad det stege i yderligere 5-6 min.
  6. Hæld så salaten på panden sammen med champignon, squash og forårsløg. Bland det hele godt sammen i et par minutter og så er den lune salat klar.
  7. Æggekagen burde også være færdig nu, så på en tallerken anrettes den lune salat med et stykke æggekage samt et par skiver af den røgede laks.

Inspiration til flere spændende retter:

Kammuslinger med hasselnødder og salat

Caesar salat

Fyldt kylling med philadelphia og soltørrede tomater

Kylling marineret i skyr

Rugotto med æbler, kylling og kål

 

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger