Krydret og cremet rodfrugt-tomatsuppe

Det var igen tid til at tømme lidt ud i køleskabet, og ud af det kom der denne dejlige efterårssuppe. Jeg er stor fan af tomatsuppe, men nogle gang bliver det også bare lidt for meget det samme. Jeg synes derimod også at rødbedesuppe bliver lige en anelse for pink og gennemtrængende i smagen. Derfor synes jeg at denne suppe jeg har fundet på her, er et rigtig godt alternativ. Jeg håber I vil synes om den :)

IngredienserTil 2-4 person(er)

  • Gulerod1-2 stk
  • Pastinak1-2 stk
  • Rødbede1 stk
  • Grønsagsbouillon1 stk
  • Vand1 l
  • Flåede tomater1 dåse
  • Løg1 stk
  • Hvidløg2 fed
  • Chili-mix krydderi1 drys
  • Rosmarin1 drys
  • Salt & peber
  • Skyr3 spsk

Fremgangsmåde

  1. Skræl og snit rodfrugterne (gulerod, pastinak og rødbede) og kom dem i en gryde og dæk lige akkurat med vand. Lad dem koge ca. 20-25 min. til de er møre. Efter lidt tid tilsæt da bouillonterningen, og lad den koge med resten af tiden.
  2. Tag gryden med rodfrugter og bouillon af blusset og lad det køle et øjeblik. Brug en stavblender til at mose dem lidt. Ikke nødvendigvis helt blendet, da det skal blendes igen senere.
  3. Tilsæt de flåede tomater. Snit derefter løget i grove stykker og put det i også. Pres hvidløgene og kom det i. Tilsæt krydderier efter smag. Lad det hele koge op igen, i ca. 15 min.
  4. Tag igen gryden af blusset og lad det køle lidt, før det hele blendes sammen til en jævn suppe. Tilsæt undervejs skyren, og blend igen. Suppen bør stadig være varm og kan derfor nu serveres med det samme. Den kan naturligvis også varmes lidt op igen :)

OBS: Grunden til at jeg ikke har skrevet et præcis antal på ved rodfrugterne er fordi de varierer meget i størrelse. Jeg fik desværre ikke vejet mine i denne omgang. Pointen er egentlig også bare at der skal lidt mindre rødbede i end af de andre (gulerod og pastinak).

Tags:, , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger