Risotto med rejer og asparges

Foråeret er uden tvivl en af de bedste årstider - selvfølgelig fordi man begynder at fornemme solens varme men bestemt også fordi sæsonen er lig med asparges. Her er mit bud på en super lækker og nem risotto med rejer, asparges, svampe og squash. Klaus og jeg spiste denne portion som hovedret i søndags. Hvis den skal spises som forret er der til 4 personer.

IngredienserTil 2-4 person(er)

  • Olie til stegning
  • Løg1 stk
  • Hvidløg2 fed
  • Risottoris2 dl
  • Hvidvin1 dl
  • Grøntsagsbouillon5 dl
  • Squash1 stk
  • Champignoner250 g
  • Asparges1 bundt
  • Rejer300 g
  • Parmesan50 g
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Gør alle grøntsagerne klar ved at rense og snitte dem til mundrette stykker.
  2. Svits løg og hvidløg i olien. Når de er klare kommes risene i og steger med et par minutter.
  3. Tilsæt hvidvinen og lad den koge ind før du kommer ca. en dl. grøntsagsbouillon i. Lad det kog ind og tilsæt derefter en ny dl. Sådan fortsættes indtil risene er møre.
  4. På en pande ved siden af steges svampene i lidt olie. Når de har fået farve tilsættes først squashen og dernæst aspargesen. Smag til med salt og peber.
    Grøntsagerne må godt have lidt bid så prøv at tilpasse det risenes kogetid (ca. 20-25 minutter).
  5. Riv parmesanen i risene og rør til det er opløst og dejlig cremet. Vend rejerne og grøntsagerne i. Smag til med salt og peber og server med det samme.
Tags:, , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger