Risotto med rejer og laks

Jeg blev inspireret til at lave risotto helt tilbage i april 2013, hvor jeg prøvede at lave min første risotto og nu kaster jeg mig ud i det igen, bare med rejer og laks! Du kan finde de andre risotto opskrifter nederst på denne side.

IngredienserTil 4 personer person(er)

  • Laksefilet4 stk
  • Risottoris450 g
  • Grøntsagsboullion750 g
  • Løg1 stk
  • Hvidløg1 fed
  • Gulerød1 stk
  • Rejer2 håndfuld
  • Ærter2 håndfuld
  • Timian1 håndfuld
  • Purløg1 håndfuld
  • Persille1 håndfuld
  • Citronsaft0,5 stk
  • Citronskal1 tsk
  • Emmentaler ostefter ønske
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint. Steg det i olivenolie i en gryde, uden at det tager farve, det skal blot blive gennemsigtigt. Tilsæt ris og svits det så i et øjeblik. Tilsæt lidt af grøntsagsbouillionen. Lad væsken koge næsten væk.
  2. Tilsæt løbende 1-2 dl grøntsagsbouillon og kog risene under omrøring. Hele kunsten i en god risotto er at røre det ofte, og grundigt.
  3. Skræl guleroden og skær den i korte og tynde stænger. Bland gulerod, ærter, rejer og revet citronskal i risottoen. Hak alle krydderurterne for sig selv og kom dem i en skål.
  4. Smag risottoen til med salt, peber og citronsaft og tilsæt evt. lidt bouillion hvis det er nødvendigt.
    Steg dine laksefileter på en pande med olivenolie, salt og peber.
  5. Anretning:
    Kom risottoen midt på en dyb tallerken, riv emmentaler ost på over og kom lidt hrydderurterblanding på før du topper det hele med laksefileten.

    Velbekommen!

Se også;

Risotto med champignon og kylling

Spinat og svampe risotto

Saltimbocca og Risotto Milanese

Pesto risotto med porrer, gulerødder og bacon

Rugotto med æbler, kylling og kål

Tags:, , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger