Når Anja laver en vellykket afbalanceret dejlig Rugotto til frokost til én, kan man ikke andet end at blive inspireret! Så jeg blev nødt til at kaste mig ud i projekt Risotto for første gang!

KyllingefondTil 4 person(er)
- Kyllingbryst med skind3 stk
- Løg1 stk
- Hvidløg3 fed
- Vand2 1/2 l
- Frisk rosmarin
- Blandede hele peberkorn
RisottoTil 4 person(er)
- Risottoris5 dl
- Hvidvin2 dl
- Kyllingefond1 l
- Skarlotteløg3 stk
- Hvidløg2 stk
- Revet ingefær1 spsk
- Champignon350 g
- Timian, salt og peber
- Olivenolie til stegning
- Revet parmesan
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienserne ned i en stor gryde for at lave kyllingefond og kog den ned til det halve.
- Si kyllingefonden til brug for risotto.
- Skær kyllingekødet i mindre stykker og svits den på en pande med salt, peber og lidt timian.
- Skær champignongerne i mindre stykker og svits dem også på en pande med olivenolie og timian.
- Bland kylling og champignon sammen med frisk kværnet peber og salt.
- Finhak skalotteløg og hvidløg. Svits det i 1 spsk. olivenolie i en tykbundet gryde.
- Tilsæt de rå risottoris, og lad dem svitse med i 5-10 sekunder.
- Tilsæt hvidvinen, og rør rundt i risene, til den er fordampet.
- Tilsæt ca. 1 suppeøse kyllingefond. Lad risene koge, og rør lidt af og til, til væsken er opsuget. Fortsæt med at tilsætte 1 øsefuld kyllingefond ad gangen og lade risene koge under jævnlig omrøring, til væsken er opsuget.
- Kom halvdelen af kylling-champignon blandingen og revet ingefær i risottoen. Smag til med salt og peber.
- Anret risottoen i en dyb tallerken med kylling-champignong blanding og revet parmesan ost på toppen!