Risotto med champignon og kylling

Når Anja laver en vellykket afbalanceret dejlig Rugotto til frokost til én, kan man ikke andet end at blive inspireret! Så jeg blev nødt til at kaste mig ud i projekt Risotto for første gang!

KyllingefondTil 4 person(er)

  • Kyllingbryst med skind3 stk
  • Løg1 stk
  • Hvidløg3 fed
  • Vand2 1/2 l
  • Frisk rosmarin
  • Blandede hele peberkorn

RisottoTil 4 person(er)

  • Risottoris5 dl
  • Hvidvin2 dl
  • Kyllingefond1 l
  • Skarlotteløg3 stk
  • Hvidløg2 stk
  • Revet ingefær1 spsk
  • Champignon350 g
  • Timian, salt og peber
  • Olivenolie til stegning
  • Revet parmesan

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne ned i en stor gryde for at lave kyllingefond og kog den ned til det halve.
  2. Si kyllingefonden til brug for risotto.
  3. Skær kyllingekødet i mindre stykker og svits den på en pande med salt, peber og lidt timian.
  4. Skær champignongerne i mindre stykker og svits dem også på en pande med olivenolie og timian.
  5. Bland kylling og champignon sammen med frisk kværnet peber og salt.
  6. Finhak skalotteløg og hvidløg. Svits det i 1 spsk. olivenolie i en tykbundet gryde.
  7. Tilsæt de rå risottoris, og lad dem svitse med i 5-10 sekunder.
  8. Tilsæt hvidvinen, og rør rundt i risene, til den er fordampet.
  9. Tilsæt ca. 1 suppeøse kyllingefond. Lad risene koge, og rør lidt af og til, til væsken er opsuget. Fortsæt med at tilsætte 1 øsefuld kyllingefond ad gangen og lade risene koge under jævnlig omrøring, til væsken er opsuget.
  10. Kom halvdelen af kylling-champignon blandingen og revet ingefær i risottoen. Smag til med salt og peber.
  11. Anret risottoen i en dyb tallerken med kylling-champignong blanding og revet parmesan ost på toppen!
Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger