Risalamande forklædt som ris a la tiramisu

Hmm klassisk julefrokost med et twist... Min klassiske risalamande er her forklædt som ris a la tiramisu og er inspireret af Grød. Jeg har dog tilføjet alkohol, mandler og mere chokolade og jeg må indrømme jeg er fan. Opskriften her er laktosefri, men du kan nemt erstatte den laktosefri mælk og fløde med almindelige mælkeprodukter.

IngredienserTil 8-10 person(er)

  • Grødris (Pama)2 1/4 dl
  • Vand1 1/2 dl
  • Laktosefri mælk1 l
  • Vanilje2 stænger
  • Laktosefri fløde1/2 l
  • Mandler100 g
  • Sukker1 dl
  • Ladyfingers20 stk
  • Amarettoca. 1/2 dl
  • Espressoca. 1 1/2 dl
  • 72% chokolade100 g

Fremgangsmåde

  1. Kog vandet op og drys risene ned i og lad det koge i ca. 2 minutter.
  2. Kom både vanlijekorn og stænger ned i grøden sammen med mælken, som koger til grøden er fast i ca. 35 minutter.
  3. Stil grøden på køl med vaniljestængerne til den er helt nedkølet - gerne til dagen efter.
  4. Smut mandlerne og hak dem som du ønkser. Husk at gemme en til mandelgaven.
  5. Tag vaniljestængerne på af den kolde grød og pisk fløde og sukker let.
  6. Kom mandlerne i grøden og vend derefter fløden i forsigtigt.
  7. Knæk ladyfingers så de passer til dit serveringsglas og dyp hver af dem i lidt Amaretto på den ene side og espresso på den anden.
  8. Kom en god slat risalamande ned i hver glas (husk at den hele mandel).
  9. Drys med et tykt lag helt fintrevet mørk chokolade.
  10. Lad det trække i minimum 1 time på køl - gerne mere :)
Tags:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger