Råvarer i sæson i juni

Findes der noget bedre end at slå armene ud og byde sommeren velkommen? Nej! Juni, du har i den grad været savnet og vi kan ikke vente med at nyde dig.

Findes der så den perfekte opskrift på en fabelagtig juni måned? Sikkert ikke, men vi vil forsøge at inspirere dig til hvilke lækre råvarer der er i sæson i juni. Fremover vil vi nemlig hver den første i måneden give dig et lækkert billede, en pdf med råvarer i sæson samt månedens uundgåelige frugt eller grøntsag. Tanken er at alt sammen skal kan bidrage til din kreativitet i køkkenet.

Som i kan se herunder forsøger vi i ét billede at fange stemningen i juni måned. Det er en svær disciplin vi har kastet os ud i, så fortæl os gerne hvad der er indbegrebet af din juni måned?

Månedens uundgåelige Til 1 person(er)

  • Asparges, grøn eller hvid

Fremgangsmåde

  1. Aspargesen har en kort levetid i danmark. Eller det vil sige den er i sæson i to måneder af året, hvoraf den ene er juni. Derfor skal den også hyldes som månedens uundgåelige. Her får du lidt brugbar facts.
  2. Asparges er sunde fordi de indeholder gode fibre, vitaminer, kalk og folsyre.
  3. Det land, der producerer flest asparges, er Kina.
  4. Den hvide asparges er hvid fordi den ikke er blevet solbrændt. Den vokser nemlig under jorden helt indtil den er klar til at blive høstet.
  5. Både grønne og hvide asparges har en trævlet bund. Derfor skal du altid forsigtigt bøje aspargesen, således at den knækker hvor det er naturligt. Dermed slipper du for seje trævler i din mad og det er alligevel meget rart.

download råvarer i sæson juni

Tags:, , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger