Rabarbermuffins med kokos og ingefær

Foråret byder på lækre rabarber. Jeg fik en lille håndfuld af min søde svigerinde Eik forleden. De blev brugt på at lave saftige rabarbermuffins med et twist af kokos og ingefær. De smager himmelsk og kan holde sig en lille uge i køleren uden at blive tørre.

Ingredienser til 9 store muffinsTil 9-12 person(er)

  • Rabarber200 g
  • Rørsukker2 spsk
  • Blødt smør100 g
  • Rørsukker200 g
  • Øko æg3 stk
  • Vaniljepulver1 tsk
  • Hvedemel100 g
  • Kokosmel50 g
  • Ingefær1 x 1 cm

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Rens rabarberne grundigt og skær dem i en tykkelse af ca. ½ cm.
  3. Drys dem med to spsk. rørsukker og lad dem trække i et kvarter.
  4. Imens kan du lave dejen. Pisk sukker og smør godt sammen.
  5. Rør et æg i ad gangen. Det er vigtigt at dejen optager ægget før du tilsætter det næste. Ellers vil dejen skille.
  6. Tilsæt vaniljepulver, hvedemel og kokosmel, og rør det grunddigt sammen.
  7. Til sidst vendes ingefær og rabarber i dejen.
  8. Fordel dejen i muffinsforme. Mine var forholdsvis høje og der var til 9 stk. Det er klart, at hvis dine er lavere får du flere. Dejen hæver ikke så meget så du kan godt fylde dem næsten helt op.
  9. Bag i midten af ovnen i ca. 15-25 minutter til de er sprøde og gyldne på toppen. Igen er bagetiden afhængig af størrelsen af dine muffins. Tjek derfor løbende om dejen hænger fast i din kniv når du stikker den ned i midten af en muffin.
Tags:, , , , , , ,

Kommentér 2 kommentarer

Dine oplysninger

  1. Annette Svar

    Supergod opskrift, kan anbefales på det varmeste.
    Jeg brugte kokosflager i stedet for kokosmel, ikke dårligt!

    • Hvor er det dejligt du kan lide mine rabarbermuffins Annette:) Synes også selv de er helt fantastiske :) Det lyder super lækkert med kokosflager! Det må prøves næste gang… Rigtig god sommer til dig!