Ingefær og rabarber juice med brus

Sprudlende, forfriskende og lækker juice med brus - eller brusjuice (!) med smag af rabarber og ingefær.

Ingefær har i årtusinder været et populært middel mod fordøjelsesbesvær, diarre, kvalme og mange andre lidelser, men roden indeholder en række vitaminer og antioxidanter, der har vist sig vigtige mod blandt andet tarmkræft, diabetes, hjertekarproblemer og fertilitet.

Frisk rabarber har et lavt kalorieindhold, er sprængfyldt med bl.a. fibre, kalium og c vitamin - en anden sjov ting med rabarber er, at det faktisk er en grøntsag! Og den er i sæson nu (april-oktober)! Så smut du ned og høst nogle rabarber (og ingefær) og lav denne forfriskende brusjuice til dig og dine <3

IngredienserTil 6 person(er)

  • Ingefær100 g
  • Rabarber250 g
  • Danskvand1 l
  • Isterninger

Fremgangsmåde

  1. Skyl og rens rabarberne.
  2. Skyl ingefæren, og du skal ikke skrælle den - kun skylle den.
  3. Brug din juicemaskine til at presse saften ud af ingefæren og rabarberne.
    Rabarberen trevler rimelig meget, så du skal måske rense lidt ud i knivene på din juicer for den kan godt blive tilstoppet med rabarber-kød.
  4. Når du har din ingefær- og rabarberkoncentrat, så blander du det med 1 liter danskvand, og serverer det i fiiiiine glas med isterninger.

Hvis du ikke har en juicemaskine kan du godt bruge en blender. Hæld blot ca. 1,5 – 2 dl. vand i sammen med rabarberen og ingefæren og blend – du skal dog huske at si det før du blander saften op med dansk vandet, da både ingefæren og rabarberen trevler og ikke er så rar at få i munden.

TIP: i stedet for danskvand kunne du faktisk godt bruge Verdi eller Asti – med frosne jordbær i stedet for isterninger… nu hvor det er sommer må man jo godt liiiiige forkæle sig selv og sine lidt ekstra :*

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger