Pulled lamb med granatæble glace serveret i wrap

Pulled lamb, beef, pork eller hvilket som helst andet dyr, er rasende populært i øjeblikket. Derfor er her en opskrift på pulled lamb med granatæble glase serveret i en wrap.

Til lammetTil 6 person(er)

  • Hvidløg4 fed
  • Kanel2 tsk
  • Spidskommen2 tsk
  • Oregano1 spsk
  • Salt1 tsk
  • Øko citron1 stk
  • Lammekølle ca. 1 ½ - 2 kg
  • Rødløg2 stk
  • Granatæblejuice1 l
  • Honning2 spsk

DressingTil 6 person(er)

  • Yogurt naturel250 g
  • Granatæble 1 stk
  • Mynte1 håndfuld
  • Salt og peber

AndetTil 6 person(er)

  • Wrapsca. 12 stk

Fremgangsmåde

  1. 1 døgn før: Kom hvidløg, kanel, spidskommen, oregano, salt, citronsaft og skal i en blender. Blend det til en ensartet pasta og gnid lammekøllen med det. Kom den i et ildfast fad og stil det på køl med sølvpapir over til dagen efter.
  2. En time før lammekøllen skal i ovnen tages den ud af køleskabet.
  3. Tænd ovnen på 160 grader.
  4. Snit løgene i kvarte og fordel dem i fadet sammen med granatæblejuicen.
  5. Sæt det i ovnen med sølvpapir over i 4 timer.
  6. Når lammet har været i ovnen 4 timer hældes lam/granatæblejuicen forsigtigt op i en stegepande sammen med to spiseskeer honning.
  7. Sku ovnen op på 220 grader og sæt lammet tilbage i ovnen med folie over. Imens reduceres am/granatæblejuicen på panden ved høj varme. Det kan tage op til ½ time til tre kvarter. Det bliver med lidt tålmodighed til en tyk sirup, som derefter hældes over lammet.
  8. Lammet kommes tilbage i ovnen uden folie og bliver glaseret i den lækre sirup.
  9. Imens mikses ingredienserne til yogurten og smages til med salt og peber.
  10. Når lammet er færdigt kan det med to gafler trækkes fra hinanden, placeres i en wrap sammen med de glaserede løg og granatæble mynte yogurten. MUMS!
Tags:, , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger