Pulled Beef er noget af det lækreste jeg længe har smagt. Det skal have noget tid i ovnen, men det er helt klart ventetiden værd!

KødTil 4-6 person(er)
- oksebov eller tykkam1 stk
Krydderi til kødTil 4-6 person(er)
- tørret paprika1 spsk
- salt1 spsk
- peber1 spsk
- stødt spidskommen1 spsk
- stødt koriander1 spsk
- chilipulver½ spsk
- frisk rosmarin eller timian1 bundt
Til stegesoTil 4-6 person(er)
- gulerødder5 stk
- hvidløg4-5 fed
- løg2-3 stk
- bladselleri3-4 stk
- porrer2 stk
- fond af kylling eller ko½ l
- tomatpuré eller flåede tomater1 dåse
Fremgangsmåde
- Bland krydderierne sammen. Du kan altid undlade nogle krydderier og tilføje nogle andre. Det handler virkelig om smag og behag. Af den grund, kan du også skrue op for mængden af de krydderier du godt kan lide, f.eks. paprika og så skrue ned for chilien.
- Gnub dit kød godt ind i krydderiblandingen.
Læg de friske rosmarin eller timianblade/stilke på kødet og pak det så godt ind i husholdningsfilm. - Læg på køl i mindst 12 timer.
Vend det et par gange i løbet af de 12 timer. - Skræl og skyl grønsagerne, skær dem i mundrette bidder og læg i en stegeso. Hæld fonden og tomatpuré/flåede tomater over grønsager. Læg så dit kød oven på det hele.
- Sæt låg på stegesoen og sæt den ind i en KOLD ovn.
- Start med 2 timer på 100 grader.
- Derefter 10-12 timer på 80 grader.
- Til sidst 2-3 timer på 150 grader.
- Nu er kødet så mørt, at du kan pille eller rive det fra hinanden med to gafler. Det er klart til at blive serveret!
Jeg serverede mit pulled beef med grønsagerne fra stegesoen og lidt af fonden derfra. På billedet ses også den salat der var i mine bacon-salatskåle.
TIP: hvis du ikke lige ligger inde med noget fond fra kylling eller ko, så kan en suppeterning også bruges.
Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?
Husk også at du kan følge med i vores månedlige nyhedsbrev. Nyhedsbrevet vil indeholde månedens tema, en lækker pdf med råvarer i sæson samt en juice opskrift lavet af disse. Derudover vil der være en masse anden inspiration som fx andre madblogs der er værd at følge, lækre spisesteder, eksklusive konkurrencer og give aways m.m. Tilmeld dig her
Tags:gluten og laktosefri opskrift, langtidsstegt, lækkert, mad, mad opskrift, mad opskrifter, madblog, madblogs, madopskrift, madopskrifter, mørt kød, nemme opskrifter, nemt, opskrift, opskrifter, paleo, paleo opskrift, paleoopskrift, palæo, pulled beef, stenalder, stenalderkost, sund, sundt
Pingback: Madblogger Udfordringen #2: Hørøget pulled limousine beef sous vide i spinat taco wraps paleostyle | GOURMENSCH
Kunne man gøre det lidt finere, og bruge højreb til det i stedet for bov, eller er det fedtet der gør, det ikke bliver tørt??
Hej Jonas. Du kan sagtens bruge højreb i stedet for bov! Fedtet hjælper selvfølgelig på, at kødet ikke bliver tørt, men så længe du også har væske med i stegesoen (eller hvad du nu vælger at bruge), så burde dit pulled beef ikke blive tørt.
Og undskyld for den lange svartid!
fedt takker
Så lidt
og fortæl eeendelig hvordan dit pulled beef lykkedes og om du gjorde noget anderledes – vi elsker nye fifs og idéer!
God weekend.
Har allerede lavet noget anderledes, jeg har lagt det i en kogt afkølet lage, som den ligger i, i 24 timer. og resten kommer i overmorgen, da jeg ikke tror jeg er ædru nok imorgen
Ej hvor spændende
hvordan har du lavet din lage?
her er opskriften på saltlagen:
2 liter vand
120 ml salt
100 ml sukker
5 laurbærblade
Bring 2 liter vand i kog og opløs sukker og salt heri og kom sidst laurbærbladene i. Lad saltlagen
afkøle helt. Brug en stor gryde eller lignende, anbring kødet i og dæk med saltlagen.
Stil det tildækket med låg i køleskabet i 24 timer
Det blev dog ikke helt som forventet, tror vores ovn er i stykker, for efter ca. 16 timer i ovnen, tænkte jeg nu skal der pulles men nej nej nej, det var rødt indeni, så endte med, at komme den i ovnen igen i en lille ½ time og så måtte jeg skære tynde skiver af den. Var ret lækkert men sgi ikke det samme når man har glædet sig til pulled beef må man sige.
Ej det var ærgerligt
måske du har ret mht. jeres ovn – ud og købe en ny :p Er det i orden hvis jeg prøver saltlagen og måske smækker den op på bloggen? Jeg vil selvfølgelig henvise til, at det er din opskrift
Klart du må ville da være mig en ære
Fedt! Jeg melder lige tilbage mht. hvornår det kunne være
og mange tak.
cool
Hvad kan man bruge som alternativ til stegeso?
Hej Kamma
Du kan f.eks. bruge et ildfast fad og så sølvpapir/folie henover, eller et andet ildfast fad som låg. Du kan også bruge en stor og dyb bradepande med sølvpapir/folie henover.
Rent lavpraktisk: Hvis man vil spise dette til aftensmad, står man så op og sætter det i ovnen kl. 2 om natten og igen kl. 4 for at skrue ned for ovnen?
Hej Tommy, for det første, UNDSKYLD for den enormt lange ventetid på svar. Det er jeg virkelig ked af. Det er i hvert fald en god ide, at starte en 20 timer før du skal servere det. Så ja, hvis du vil spise det til aftensmad skal du nok sætte det ind i ovnen omkring midnat. Det gjorde jeg
Du kan også sætte det ind før på aftenen og så følge planen, og varme det op når du så skal servere det til aftensmad.