Pulled Beef Paleostyle

Pulled Beef er noget af det lækreste jeg længe har smagt. Det skal have noget tid i ovnen, men det er helt klart ventetiden værd!

KødTil 4-6 person(er)

  • oksebov eller tykkam1 stk

Krydderi til kødTil 4-6 person(er)

  • tørret paprika1 spsk
  • salt1 spsk
  • peber1 spsk
  • stødt spidskommen1 spsk
  • stødt koriander1 spsk
  • chilipulver½ spsk
  • frisk rosmarin eller timian1 bundt

Til stegesoTil 4-6 person(er)

  • gulerødder5 stk
  • hvidløg4-5 fed
  • løg2-3 stk
  • bladselleri3-4 stk
  • porrer2 stk
  • fond af kylling eller ko½ l
  • tomatpuré eller flåede tomater1 dåse

Fremgangsmåde

  1. Bland krydderierne sammen. Du kan altid undlade nogle krydderier og tilføje nogle andre. Det handler virkelig om smag og behag. Af den grund, kan du også skrue op for mængden af de krydderier du godt kan lide, f.eks. paprika og så skrue ned for chilien.
  2. Gnub dit kød godt ind i krydderiblandingen.
    Læg de friske rosmarin eller timianblade/stilke på kødet og pak det så godt ind i husholdningsfilm.
  3. Læg på køl i mindst 12 timer.
    Vend det et par gange i løbet af de 12 timer.
  4. Skræl og skyl grønsagerne, skær dem i mundrette bidder og læg i en stegeso. Hæld fonden og tomatpuré/flåede tomater over grønsager. Læg så dit kød oven på det hele.
  5. Sæt låg på stegesoen og sæt den ind i en KOLD ovn.
  6. Start med 2 timer på 100 grader.
  7. Derefter 10-12 timer på 80 grader.
  8. Til sidst 2-3 timer på 150 grader.
  9. Nu er kødet så mørt, at du kan pille eller rive det fra hinanden med to gafler. Det er klart til at blive serveret!

Jeg serverede mit pulled beef med grønsagerne fra stegesoen og lidt af fonden derfra. På billedet ses også den salat der var i mine bacon-salatskåle.

TIP: hvis du ikke lige ligger inde med noget fond fra kylling eller ko, så kan en suppeterning også bruges.

Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Husk også at du kan følge med i vores månedlige nyhedsbrev. Nyhedsbrevet vil indeholde månedens tema, en lækker pdf med råvarer i sæson samt en juice opskrift lavet af disse. Derudover vil der være en masse anden inspiration som fx andre madblogs der er værd at følge, lækre spisesteder, eksklusive konkurrencer og give aways m.m. Tilmeld dig her

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 16 kommentarer

Dine oplysninger

  1. Pingback: Madblogger Udfordringen #2: Hørøget pulled limousine beef sous vide i spinat taco wraps paleostyle | GOURMENSCH

  2. Jonas Svar

    Kunne man gøre det lidt finere, og bruge højreb til det i stedet for bov, eller er det fedtet der gør, det ikke bliver tørt??

    • Eik Skorradottir Svar

      Hej Jonas. Du kan sagtens bruge højreb i stedet for bov! Fedtet hjælper selvfølgelig på, at kødet ikke bliver tørt, men så længe du også har væske med i stegesoen (eller hvad du nu vælger at bruge), så burde dit pulled beef ikke blive tørt.
      Og undskyld for den lange svartid!

      • Jonas Svar

        fedt takker

        • Eik Skorradottir Svar

          Så lidt :) og fortæl eeendelig hvordan dit pulled beef lykkedes og om du gjorde noget anderledes – vi elsker nye fifs og idéer! :) God weekend.

          • Jonas

            Har allerede lavet noget anderledes, jeg har lagt det i en kogt afkølet lage, som den ligger i, i 24 timer. og resten kommer i overmorgen, da jeg ikke tror jeg er ædru nok imorgen :-)

          • Eik Skorradottir

            Ej hvor spændende :) hvordan har du lavet din lage?

  3. Jonas Svar

    her er opskriften på saltlagen:

    2 liter vand
    120 ml salt
    100 ml sukker
    5 laurbærblade

    Bring 2 liter vand i kog og opløs sukker og salt heri og kom sidst laurbærbladene i. Lad saltlagen
    afkøle helt. Brug en stor gryde eller lignende, anbring kødet i og dæk med saltlagen.
    Stil det tildækket med låg i køleskabet i 24 timer

    Det blev dog ikke helt som forventet, tror vores ovn er i stykker, for efter ca. 16 timer i ovnen, tænkte jeg nu skal der pulles men nej nej nej, det var rødt indeni, så endte med, at komme den i ovnen igen i en lille ½ time og så måtte jeg skære tynde skiver af den. Var ret lækkert men sgi ikke det samme når man har glædet sig til pulled beef må man sige.

    • Eik Skorradottir Svar

      Ej det var ærgerligt :( måske du har ret mht. jeres ovn – ud og købe en ny :p Er det i orden hvis jeg prøver saltlagen og måske smækker den op på bloggen? Jeg vil selvfølgelig henvise til, at det er din opskrift :)

      • Jonas Svar

        Klart du må ville da være mig en ære :-)

        • Eik Skorradottir Svar

          Fedt! Jeg melder lige tilbage mht. hvornår det kunne være :) og mange tak.

          • Jonas

            cool :-)

  4. Kamma Svar

    Hvad kan man bruge som alternativ til stegeso? :-)

    • Eik Skorradottir Svar

      Hej Kamma :) Du kan f.eks. bruge et ildfast fad og så sølvpapir/folie henover, eller et andet ildfast fad som låg. Du kan også bruge en stor og dyb bradepande med sølvpapir/folie henover.

  5. Tommy Ipsen Svar

    Rent lavpraktisk: Hvis man vil spise dette til aftensmad, står man så op og sætter det i ovnen kl. 2 om natten og igen kl. 4 for at skrue ned for ovnen?

    • Eik Skorradottir Svar

      Hej Tommy, for det første, UNDSKYLD for den enormt lange ventetid på svar. Det er jeg virkelig ked af. Det er i hvert fald en god ide, at starte en 20 timer før du skal servere det. Så ja, hvis du vil spise det til aftensmad skal du nok sætte det ind i ovnen omkring midnat. Det gjorde jeg :) Du kan også sætte det ind før på aftenen og så følge planen, og varme det op når du så skal servere det til aftensmad.